Interview Dury: "Essevee moet durf en lef uitstralen"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 10 reacties
Dury: "Essevee moet durf en lef uitstralen"
Foto: © SC

Volg Zulte Waregem nu via WhatsApp!

Zulte Waregem werkte dinsdag op het veld van Deinze een eerste oefenwedstrijd van het nog prille seizoen af. Na afloop sprak Voetbalkrant.com met Francky Dury over zijn club, transferdossiers en de passie om altijd te willen winnen.

Cédric De Volder in Deinze

Francky Dury liep er ontspannen bij in het Burgemeester Van De Wielestadion. Essevee won enkele ogenblikken eerder de eerste oefenwedstrijd van het seizoen met 0-4 van een verdienstelijk KMSK Deinze. “Ik ben vooral blij dat we de eerste partij tot een goed einde hebben gebracht”, vertelt de oefenmeester. “Ook vorig jaar werd de zegereeks al opgestart in de voorbereiding. Zo’n wedstrijd telt misschien niet, maar het zorgt toch voor vertrouwen.”

Zulte Waregem kwam met een onuitgegeven kern naar Deinze afgezakt. Onder anderen Franck Berrier, Bruno Godeau, Olafur Skulason en Junior Malanda kwamen niet in actie. “Die jongens werken momenteel nog een individueel programma af”, verklaart Dury. “Ibrahima Conté sluit zelfs pas maandag aan. Of dat niet een tikkeltje laat is? In Brazilië is het seizoen zelfs nog niet afgelopen (Dury doelt op de Confederations Cup die momenteel wordt georganiseerd in het Zuid-Amerikaanse land, nvdr.).”

"We hebben geen schrik om in Anderlecht, Standard of Brugge te voetballen. Ik wil dat mijn spelers elke wedstrijd op het veld stappen met de mentaliteit 'Wij zijn Zulte Waregem!'"

“Ondertussen kan ik enkele jongeren en bankzitters in actie zien”, gaat een goedgemutste T1 verder. “Ik was positief verrast door Ilias Maatoug. Ook Sébastien Bruzzese speelde een uitstekende wedstrijd. Ik druk mijn spelers dan ook op het hart om te durven voetballen in oefenwedstrijden. Het is geen drama om nu en dan eens wat ruimte weg te geven.”

De vice-kampioen staat momenteel voor het seizoen van de bevestiging. Hoe kijkt de coach naar de nieuwe voetbaljaargang? “Zulte Waregem moet durf en lef uitstralen”, is Dury op dreef. “We hebben geen schrik om in Anderlecht, Standard of Brugge te gaan voetballen. Ik wil dat mijn spelers elke wedstrijd op het veld stappen met de mentaliteit ‘Wij zijn Zulte Waregem!’. Ook in Europa moeten we van onze eigen kracht durven uitgaan.”

"Of ik Thorgan Hazard nog gesproken heb? Ik liep hem tegen het lijf op de Heizel tijdens België - Servië en we hebben een praatje gemaakt. Ik ben er zeker van dat hij zich bij SVZW nog verder kan ontplooien"

Ondertussen blijft de transfermolen aan de Gaverbeek onbemand. Er kwamen enkele jongeren de kern versterken. Daarnaast vertrok Jonathan Delaplace richting Rijsel. “Ik wil eerst en vooral benadrukken dat ik fier ben op het parcours van Jona. Essevee moet trots zijn dat een topclub als Rijsel onze jongens komt halen. We willen ons nu eenmaal profileren als een opleidingsclub en dan is het maar normaal dat er sterkhouders vertrekken.”

“Ik heb altijd gezegd dat er slechts twee dossiers zijn die Zulte Waregem niet onder controle heeft”, gaat de succestrainer onverstoord verder. “Het andere dossier is dat van Thorgan Hazard. Of ik hem nog gesproken heb? Ik liep hem tegen het lijf op de Heizel tijdens België – Servië en we hebben een praatje gemaakt. Natuurlijk hoop ik dat hij blijft. Ik ben er zeker van dat hij zich bij SVZW nog verder kan ontplooien.”

“Verder probeer ik mijn hoofd niet op hol te laten slaan door geruchten en speculaties”, besluit Dury met een knipoog. “Ik lees bovendien in de media dat onze concurrenten ook weinig klaarmaken op de transfermarkt. Heb je die verschuiving trouwens gemerkt? Het eerste accent van het circus ligt na de eerste zomerstages. Momenteel is er een stilte voor de storm.” (lacht)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties