Mununga: "Bij Beerschot weggegleden in negatieve spiraal"

Mununga: "Bij Beerschot weggegleden in negatieve spiraal"
Foto: © SC

Joachim Mununga is amper 25, maar heeft al bij een resem clubs gespeeld. Bij Bergen probeert de Congolese Belg zijn carrière opnieuw te lanceren. Dat blijkt uit een interview met Sport/Voetbalmagazine.

"Ik heb niet altijd de juiste keuzes gemaakt, maar ben daar nooit over beginnen zeuren. Ik vind dat ik uiteindelijk goed terecht ben gekomen. Ik hoef niet te bedelen om eten en kan hen helpen die hulp nodig hebben", aldus Mununga.

Hij kwam ook nog even terug op zijn periode bij Beerschot: "Ik ben er weggegleden in een negatieve spiraal. Ik kon er het tij niet meer keren. Ik heb me laten aansteken door het enthousiasme van de voorzitter en had er goed oog in. Ik was te naief, maar was daar niet alleen: 22 spelers waren te naïef."

Hij had ook nog een sneer richting een deel van de fans in petto: "Ik vond een deel van het publiek - sorry om het zo cru uit te drukken - fascistisch en slecht. Ik werd geviseerd, maar niet meer of minder dan andere spelers. Je hoort op het Kiel vanalles, ze maken je uit voor aap of makak. Ik was daar op voorbereid, dus echt geraakt heeft het me niet."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties