Interview Armenteros: "Ik wil beter doen dan bij Heracles"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 3 reacties
Armenteros: "Ik wil beter doen dan bij Heracles"
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Samuel Armenteros is een opvallende figuur op het oefenkamp van Anderlecht. En dat komt niet alleen door zijn kleurrijk ensemble aan petten. Ook de prestaties van de Cubaanse Zweed razen als een hogesnelheidstrein door de statistieken.

Cédric De Volder in Emmen

Anderlecht heeft er net een 0-4-overwinning opzitten tegen derdeklasser WK Emmen. Het verslag van die wedstrijd kan u HIER nog eens nalezen. Na de wedstrijd legde Voetbalkrant.com beslag op Samuel Armenteros voor een babbel.

Gemakkelijk was die laatste opdracht echter niet. De aanvaller werd immers druk gesolliciteerd door de lokale fans. Geen wonder als je weet dat de Zweed met Cubaanse roots tussen 2006 en 2012 in de Nederlandse Eredivisie vertoefde.  “Ik liep bovendien enkele oude bekenden tegen het lijf”, vertelt Armenteros. “De doelman van onze tegenstander speelde nog met me bij sc Heerenveen. Of hij vandaag ten tonele verscheen? Nee, jammer genoeg kampt hij met een blessure.”

"Ik heb me inmiddels aangepast aan de Belgische manier van voetballen. Ik ben erop gebrand om mijn stempel te zetten bij Anderlecht"

Maar over naar de orde van de dag: het oefenkamp van RSC Anderlecht en de prestaties van Armenteros. En die zijn goed. In drie oefenwedstrijden vond de 23-jarige aanvaller drie keer de weg naar de touwen. Daarnaast was hij goed voor drie assists. Het is misschien een ideetje om het rugnummer drie te gaan dragen? “Het klopt dat het momenteel goed loopt. Ook al speelde ik de laatste wedstrijd niet in de punt, maar als een zwervende aanvaller.”

“Ik heb alvast een beter gevoel dan de laatste zes maanden”, herhaalt de aanvaller. “Dit seizoen betekent in mijn ogen een nieuwe start. Vorig seizoen vond ik mijn draai niet, maar inmiddels heb ik me aangepast aan de Belgische manier van voetballen. Ik ben erop gebrand om mijn stempel te zetten in deze club.”

"Hoeveel doelpunten ik dit seizoen zal scoren? Ik leef van dag tot dag. Wellicht heeft dat iets te maken met het Cubaans bloed dat door mijn aderen stroomt"

Ondanks het vertrek van sterkhouders als Dieumerci Mbokani en Milan Jovanovic kan RSCA een meer dan degelijke voorhoede op het veld brengen. Met Tom De Sutter, Matias Suarez, Gohi Bi Cyriac en Armenteros loopt er immers nog genoeg aanvallend talent rond in het Astridpark. “Het klopt dat de club over enkele gretige spitsen beschikt die allemaal hun kans willen grijpen. Maar wellicht zal er nog versterking gehaald worden (de namen van Ilombé Mboyo en Michy Batshuayi worden nadrukkelijk genoemd in het Astridpark, nvdr.). Al is het natuurlijk wel een voordeel dat ik ondertussen punten kan scoren bij de coach. Al denk ik dat John van den Brom mijn kwaliteiten goed genoeg kent.”

Ondertussen is het tijd om pronostiekjes te verkondigen in het voetbalwereldje. Mbokani liet bij aanvang van het seizoen steevast optekenen hoeveel doelpunten hij zou scoren. Durft Armenteros zo’n uitspraak aan? “Ik leef van dag tot dag”, lacht de aanvaller. “Wellicht heeft dat iets te maken met het Cubaans bloed dat door mijn aderen stroomt. Tijdens de jaarwisseling stond de teller op dertien doelpunten bij Heracles en prijkte mijn naam op de tweede plaats in de topschutterstand van de Eredivisie. Of ik beter wil doen? Dat zou inderdaad mooi zijn, maar ik pin me niet vast op een nummertje.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties