Interview Gillet: "Volgend jaar wacht grootste uitdaging"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 7 reacties
Gillet: "Volgend jaar wacht grootste uitdaging"
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Voetbalkrant.com volgt nu al enkele dagen het wel en wee van RSC Anderlecht in het Nederlandse Garderen op de voet. Hoog tijd om eens samen te zitten met Guillaume Gillet. "Ik wil gerust de aanvoerdersband van Lucas Biglia overnemen."

Cédric De Volder in Garderen

De Belgische landskampioen kampeert momenteel in het Nederlandse Garderen. In de chique bar van Résidence Groot Heideborg hadden we een afspraak met de flankverdediger van Anderlecht. Het valt op dat Guillaume Gillet met zijn 29 lentes één van de anciens is geworden in de kern van John van den Brom.

“Ik heb dat inderdaad zelf ook al zitten denken”, lacht de Rode Duivel. “Het klopt dat de gemiddelde leeftijd van de kern ferm gezakt is. Welke jongeren al echt indruk maakten? Ik schrik nog steeds als ik het geboortejaar van Youri Tielemans (Tielemans is geboren op 07/05/1997, nvdr.) op het wedstrijdblad zie staan. Die kerel speelt echt met de allure van een oudgediende. Ook Oswal Alvarez is een jongen die het verschil kan maken. Of ik schrik heb voor het jeugdige talent? Ze lopen ongelooflijk veel kilometers. (lacht) Nee, zo’n lichting kan enkel goed zijn voor de club.”

"Ik voel me 'een papi' in de kleedkamer. Of ik schrik heb van het jeugdige talent? Ze lopen wel ongelooflijk veel kilometers"

Die groentjes hebben natuurlijk leiderschap nodig. Het vertrek van Lucas Biglia is in die zin een aderlating voor de landskampioen? John van den Brom liet bovendien al optekenen dat Silvio Proto niet noodzakelijk de nieuwe aanvoerder wordt. “En nu wil je natuurlijk weten of ik die band wil dragen? Ik voel me alvast een papi in de kleedkamer als ik naar die leeftijden kijk. (lacht) Het is bovendien zeker een ambitie om een topclub als Anderlecht aan te voeren. Maar ook Silvio Proto, Olivier Deschacht en Tom De Sutter hebben in mijn ogen die kwaliteiten.”

“Die jonge gasten weten trouwens goed genoeg hoe de wereld draait”, gaat Gillet onverstoord verder. “Wist jij een jaar geleden in Oostenrijk (Anderlecht draaide een jaar geleden proef in Oostenrijk, nvdr.) wie Dennis Praet en Massimo Bruno waren? Nu zijn beiden uitgegroeid tot sterkhouders in ons elftal en voorbeelden voor elke jonge voetballer in een paars-wit shirtje.”

"Het klopt dat Anderlecht momenteel een reserve heeft opgebouwd met de twee landstitels. Een nieuw succes is niet verplicht. Vooral de andere ploegen moeten nu vol voor een titel gaan"

Ondertussen kroonde Anderlecht zich de laatste twee seizoenen tot landskampioen. Is het een ideaal moment om die jongens in het hol van de leeuw te droppen? “Het klopt dat we momenteel een reserve hebben opgebouwd en dat een nieuw succes niet verplicht is. Vooral de andere ploegen moeten nu vol voor een titel gaan, maar dat wil niet zeggen dat we iets zullen laten liggen. Ik denk dat de clubleiding momenteel op zoek is naar vervangers voor Lucas Biglia en Dieumerci Mbokani. Bovendien wacht er ons opnieuw een leuke campagne in de Champions League.”

De ex-speler van onder meer KAS Eupen en KAA Gent stak zijn liefde voor de Bundesliga nooit onder stoelen of banken. Het is dan ook logisch dat het onderwerp ‘transfers’ wordt aangesneden tijdens een gesprek. “Het klopt dat er interesse is, maar ik wil er voorlopig weinig over vertellen”, blijft Gillet echter voorzichtig. “Ik speel ondertussen al zes seizoenen in het Astridpark en de dertig begint akelig dichtbij te komen. Voor een stap naar het buitenland is het dus nu of nooit. Maar ik zal het me niet beklagen als ik mijn carrière bij Anderlecht kan afsluiten.”

"Ik speel ondertussen al zes seizoenen in het Astridpark en de dertig begint akelig dichtbij te komen. Voor een stap naar het buiteland is het dus nu of nooit"

“Volgend jaar wacht me ook de grootste uitdaging uit mijn carrière”, gaat de 19-voudig Rode Duivel verder. “Ik ga er in dit geval natuurlijk al van uit dat België zich zal plaatsen voor het wereldkampioenschap in Brazilië. Die selectie wil ik voor geen geld ter wereld missen en daarvoor moet ik zeker zijn van speelminuten bij m’n club.”

Nochtans ligt Gillet niet langer in de bovenste schuif van de Belgische selectieheer. De laatste wedstrijden begon Toby Alderweireld steevast op de backpositie. Is de Luikenaar in het nadeel omdat op links een aanvallend ingestelde Jan Vertonghen de lakens uitdeelt? “Ik beklaag me tot op vandaag die gele kaart die ik pakte tegen Kroatië (het gele kartonnetje betekende een schorsing voor Gillet, nvdr.). Maar het is logisch dat Wilmots de verdediging liet staan. Toby heeft momenteel ook een transfer in het vizier. Dat betekent automatisch meer concurrentie en in het voetbal kan een zekerheid snel omslaan in het tegenovergestelde.”

Ondertussen stoomt Massimo Bruno zich in geheel Italiaanse stijl klaar voor een fotoshoot. Benieuwd naar wat de flankaanvaller te vertellen heeft? Lees het morgen op Voetbalkrant.com!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties