Interview Chavarria: "Ik hoop een rol te kunnen spelen bij Anderlecht"
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 16 reacties
Chavarria: "Ik hoop een rol te kunnen spelen bij Anderlecht"
Foto: © SC

Net als de voorbije jaren loopt er ene Pablo Chavarria bij in de voorbereiding van Anderlecht. De Argentijn beseft dat het zijn laatste kans is om een plaats af te dwingen bij de Brusselaars.

De voorbije 2,5 jaar werd Chavarria telkens uitgeleend, eerst aan Eupen, daarna twee seizoenen aan Kortrijk waar hij het zeker niet slecht deed. Bij de seizoensaanvang staat hij echter weer op de drempel bij paars-wit en die wil hij deze keer wel overschreiden. "Ik ben blij hier te zijn", lacht de minzame Argentijn. "Het is mijn laatste jaar contract bij Anderlecht. Ik besef ook dat het nu of nooit is voor mij. Dit is mijn laatste kans en daar wil ik alles voor geven."

Toch beseft ook Chavarria dat hij zijn eigen lot niet helemaal in handen heeft. Van den Brom heeft uiteindelijk de eindbeslissing. "De coach beslist", knikt hij. "Maar natuurlijk wil ik graag bij de beste ploeg van België blijven. Wie zou dat niet willen. Ik denk er momenteel niet aan dat ik zou kunnen uitgeleend worden. Ik ben hier en de enige ploeg die me op dit moment interesseert, is Anderlecht."

Chavarria wandelt sinds 2010 rond in België en zou het land nu ook niet meer willen verlaten. "Het heeft even geduurd, maar nu ben ik geacclimatiseerd. Ik wil in België blijven", aldus de flankaanvaller. "Toen ik hier aankwam had ik aanpassingsproblemen, net als Mati (Suarez). Ik heb veel met hem gepraat en hij zei me net als hem geduld te hebben."

En zijn jaren bij andere clubs hebben hem sterker gemaakt. "Ik heb PO I gespeeld met Kortrijk en de bekerfinale gehaald. Ik heb nu meer ervaring. Indien ik Anderlecht iets kan bijbrengen, ook al is het als joker, wil ik blijven. Ik wil hier mijn rol spelen", besloot hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties