Frankrijk overtuigend naar halve finales

Frankrijk heeft uitgehaald in de kwartfinales van het WK voor spelers onder de 20 jaar. Tegen Oezbekistan won het met 4-0.

De Oezbeken moesten zonder hun vaste centrale duo van start en hadden van meet af aan problemen met de Fransen. Toch duurde het een halfuur voor het eerste doelpunt viel, niet toevallig alweer dankzij Sanogo.

Door twee strafschoppen op het einde van de eerste helft, was de wedstrijd aan de rust al meer dan gespeeld. Na de koffie hetzelfde spelbeeld: Frankrijk in de aanval, de 4-0 stond in de sterren geschreven en kwam er via Zouma. Frankrijk tikte daarna de match uit tegen 10 Oezbeken, want Shamsiddinov pakte nog twee keer geel.

In de halve finales op woensdag wacht ofwel Ghana ofwel Chili voor de Fransen. Benieuwd wat onze Zuiderburen dan weten te doen.