Interview Iboma: "Het leek alsof Antwerp op me wachtte"

Iboma: "Het leek alsof Antwerp op me wachtte"
Foto: © SC

Antwerp wist opnieuw David Iboma te strikken. De jeugdinternational keert zo terug naar zijn Bosuil, na een kort avontuur bij Beerschot. Onze redactie wist Iboma te strikken voor een interview.

Door Dirk Pieters

Er was interesse van heel wat clubs. Waarom koos je opnieuw voor Antwerp?

"Ja, er waren verschillende Belgische clubs die interesse hadden zoals Zulte Waregem, Club Brugge, Lierse en Standard, maar ook vanuit het buitenland waren er pogingen om mij te overtuigen. Red Bull Salzburg, Sturm Graz en ook enkele Engelse clubs zoals Crystal Palace en Swansea. Mijn ouders en mijn omgeving vonden het echter nog te vroeg om naar het buitenland te trekken. De kans dat ik zou spelen was bij heel wat clubs minder. Ook het sportieve project dat Antwerp mij aanbood was veel interessanter. Daarnaast blijft Antwerp mijn thuis."

Je ondertekende een contract voor twee jaar met een optie tot een derde. Verliepen de gesprekken vlot?

"Al bij al ging het heel snel. Ik wist vanaf de eerste seconde dat het in orde kwam. Toen ik bij Beerschot speelde, zijn ze me blijven volgen. Het leek alsof ze aan het wachten waren tot ik terug naar huis kwam."

Nu moet je je bewijzen onder Jimmy Floyd Hasselbaink. Een grote naam voor een jonge speler zoals jij.

"Het is natuurlijk een grote eer om met zo'n coach te kunnen werken. Ik denk niet alleen voor mij, maar voor alle spelers van Antwerp. Hij heeft van het allerhoogste niveau kunnen proeven. Ik heb nog niet met hem gewerkt op dit moment, maar zijn Nederlandse assistent ken ik ondertussen wel. Ik zie het helemaal zitten en hoop snel heel wat bij te leren."

Heb je spijt dat je eerder de overstap naar Beerschot maakte?

"Ik heb geen spijt, want op zich was het op dat moment een stap vooruit. Ik heb in die periode ook veel bij kunnen leren van de coaches van Beerschot (Marc Noe, Stakke van den Buys , Chris van Puyvelde ... nvdr.). Door het faillissement zit ik terug bij Antwerp. In voetbal kan het snel gaan en iedereen wil op het hoogste niveau voetballen. Hopelijk kan ik dit snel met de club waar ik me thuis voel."

Voor diegenen die je niet kennen. Wat zijn je sterke en zwakke punten?

"Mijn doel is om als voetballer zo veel mogelijk bij te leren wat het is om prof te zijn. Het is aan de trainers om mij daarbij te helpen. Het is moeilijk om sterke of zwakke punten van jezelf te zeggen, zeker als je zo jong bent. Ik kan nog heel veel bijleren. Elke dag word ik een betere voetballer."

Ondertussen ben je nog steeds jeugdinternational. Een droom om ooit voor de Rode Duivels te spelen?

"Ik heb tot nu toe al zo’n 15 selecties gehad als jeugdinternational. Ik kan alleen maar hopen dat er nog meer zullen volgen nu ik bij Antwerp speel. Natuurlijk is het een grote eer om als Antwerpse jongen om voor de nationale ploeg te spelen. Het is en blijft de droom van elke voetballer."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)

Nieuwste reacties