Guardiola haalt uit naar FC Barcelona

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 20 reacties
Guardiola haalt uit naar FC Barcelona
Foto: © SC

Pep Guardiola moet bij Bayern München het succesrecept van FC Barcelona kopiëren. Toch lucht de Catalaan eerst het hart omtrent zijn voormalige werkgever.

Sinds het vertrek van Pep Guardiola uit Camp Nou heeft de relatie tussen de oefenmeester en FC Barcelona een koud dieptepunt bereikt. Nochtans reeg de Catalaan tussen 2008 en 2012 de successen aaneen met Lionel Messi en co. In een gesprek met Marca stort de 42-jarige coach zijn hart echter uit.

Guardiola erkent dat de relatie met Barça op een dieptepunt zitten. Bovendien probeert de club een (onbestaande) ruzie met Tito Vilanova naar buiten te brengen. "Ik reisde 6.000 kilometer om aan de clubleiding van Barcelona te vragen om te stoppen met moddergooien. Maar het haalde allemaal niets uit. Ze gebruikten zelfs de ziekte van Tito om me een schuldgevoel aan te praten. Dat zal ik nooit vergeten."

"Ik heb bovendien nooit een kwaad woord gezegd over Vilanova. Waarom ik hem niet heb ontmoet tijdens zijn revalidatie in New York? We hebben allebei een agenda die dat niet toeliet."

Barcelona beschuldigt de ex-coach er bovendien van stokken in de wielen te hebben gestoken bij de transfer van Neymar. "Drie jaar geleden sprak ik met Neymar en zijn vader en toen wist ik al dat hij voor Barcelona zou kiezen. Als nieuwbakken Bayern-coach heb ik inderdaad nog eens gepolst naar de situatie, maar meer is er niet aan de hand."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties