Swansea bevestigt komst Nederlands topschutter

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 5 reacties
Swansea bevestigt komst Nederlands topschutter
Foto: © SC

Swansea heeft de komst van Wilfried Bony officieel bevestigd. De withemden betalen zo'n veertien miljoen euro voor de topschutter uit de Nederlandse Eredivisie.

Wilfried Bony tekende een contract dat hem voor vier seizoenen aan The Swans bindt. De club uit Wales betaalt een slordige veertien miljoen euro aan Vitesse. De 24-jarige aanvaller kroonde zich vorig seizoen met 31 rozen tot topschutter van de Nederlandse Eredivisie.

Niets staat een Engelse toekomst voor Bony nog in de weg. Of toch? De Ivoriaan wacht momenteel nog op een werkvergunning, maar dat zou geen probleem mogen vormen. De aanvaller heeft namelijk al achttien caps voor het Ivoriaans nationaal elftal achter zijn naam staan.

Bony zelf kijkt de nieuwe uitdaging bij de nummer negen uit de Premier League met vertrouwen tegemoet. Bovendien kwalificeerden the Swans zich voor de Europa League. "Ik ben tevreden dat alles eindelijk rond is. De transfer heeft immers een tijdje aangesleept, maar nu kan ik me volledig op mijn nieuwe club richten."

Voor de volledigheid: Bony is met zijn veertien miljoen euro meteen de recordaankoop van de club.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties