Analyse Prognose: Een rustig seizoen voor OH Leuven

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 11 reacties
Prognose: Een rustig seizoen voor OH Leuven
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De start van voetbaljaargang 2013 - 2014 nadert met rasse schreden. De redactie geeft - in samenwerking met Herman Brusselmans - alvast een voorproefje. Wat mogen we de komende maanden verwachten van Oud-Heverlee Leuven?

Analyse vorig seizoen
Oud-Heverlee Leuven nestelde zich vorig seizoen in de buik van het klassement en klokte uiteindelijk af op een tiende stek. De fusieclub wordt ook wel eens ‘de grijze muis van eerste klasse’genoemd, maar draait toch probleemloos mee op het hoogste niveau. Bovendien startten de troepen van Ronny Van Geneugden vorig jaar uitstekend. De withemden draaiden zelfs mee in de bovenste regionen van het klassement, maar moesten voor de jaarwisseling de rol lossen. Een extra lichtpuntje was misschien de finaleplaats in play-off II. KAA Gent bleek uiteindelijk een maatje te sterk.

Vooruitblik 2013 – 2014
Ronny Van Geneugden liet enkele dagen geleden nog optekenen dat zijn club de achtste plaats moet ambiëren. Voetbalkrant.com ziet de Leuvenaars de komende maanden echter geen progressie maken, wel integendeel. Een elfde plaats zal het deel van OHL zijn. Misschien een kleine troost: de fusieclub gaat opnieuw een rustig seizoen tegemoet en ook enkele uitschieters zullen op te tekenen zijn aan Den Dreef. Bovendien is het nog lang niet zeker dat Sawaneh Ibou, gegeerd door diverse teams, volgend seizoen nog bij OHL voetbalt. Met Mohamed Messoudi en Marvin Ogunjimi trekken twee – relatief grote – namen het Leuvense shirt aan. Maar hebben beide spelers de slagkracht om het schip te besturen?

In & Out

IN
Zainoul Haïdara (FC Bleid), David Wijns (KV Kortrijk), Mohamed Messoudi (AA Gent), Tom Pettersson (Atvidabergs), Muhamed Subasic (Sarajevo), Marvin Ogunjimi (Mallorca, gehuurd), Douglas Maia (vrije speler).

OUT
Christian Pouga (Ankaraspor), Jonas De Roeck (Antwerp FC), Nicky Hayen (Dender), Frederik Boi (Cercle Brugge), Kevin Roelandts (KSK Maldegem), Emmerik De Vriese (einde contract), Jorn Vermeulen (einde contract), Thomislav Mikulic (Panthrakikos).

Blikvangers

Logan Bailly
De 27-jarige doelman begint aan zijn tweede seizoen onder de lat bij OHL. Na passages bij Heusden-Zolder, KRC Genk, Borussia Mönchengladbach en Xamax kreeg de – op dat moment mentaal gekraakte – Luikenaar het vertrouwen van Ronny Van Geneugden. De achtvoudig Rode Duivel beschaamde niet en toonde alweer enkele flitsen van zijn klasse. Als hij de komende maanden de kleine foutjes achterwege kan laten, heeft Bailly een plaats in de Belgische (sub)top.

Mohamed Messoudi
Messoudi maakt de overstap van KAA Gent. Een jaar geleden werd hij in het toenmalige Jules Ottenstadion door de grote poort binnengehaald. De Belg met Marokkaanse roots verdween, mede door blessureleed, uit het elftal en kreeg nooit echt zijn kans bij de Buffalo’s. Toch bewees de middenvelder in zijn periode bij KV Kortrijk al dat hij een meerwaarde betekent voor elke ploeg. Een toptransfer van OH Leuven, als je het ons vraagt.

Bjorn Ruytinx
El Toro heeft honger! En als Ruytinx honger heeft, is alles en iedereen een hapje. De aanvoerder en boegbeeld van OHL lag vorig seizoen vooral in de lappenmand. De 32-jarige aanvaller kwam tijdens de play-offs piepen, maar meer ook niet. Voetbalkrant.com verwacht dan ook dat Ruytinx zijn team op sleeptouw zal nemen en vooruit zal stuwen, op de geheel eigen stijl weliswaar!

Wat denkt… Mohamed Messoudi?
Mohamed Messoudi verhuist niet mee met KAA Gent naar de Ghelamco Arena en koos voor een herlancering bij OH Leuven. Wat verwacht de middenvelder van het nieuwe voetbalseizoen? “RSC Anderlecht is toch dé titelfavoriet. De hoofdstedelingen zullen zich wel nog roeren op de transfermarkt.”

“Het doel van OHL is simpelweg om beter te doen dan vorig seizoen (de club eindigde op de tiende plaats, nvdr.) en dan kom je uit rond een achtste stek. Ik heb de indruk dat de balans tussen jong geweld en ervaren rotten wel goed zit. Stiekem hoop ik nog eens op een bekeravontuur. Zo’n zaken vergeet je niet als voetballer.”

“Zelf wil ik aan de Belgische voetbalfans tonen dat ik nog niet afgeschreven ben”, besluit Messoudi. “Vorig seizoen heb ik bij Gent nooit een echte kans gekregen en ik wil hun ongelijk bewijzen. Al besef ik zelf maar al te goed dat ik tijd nodig zal hebben om opnieuw mijn beste niveau te halen.”

De kijk van…
Herman Brusselmans wikt en weeg de kansen van elke eersteklasser. Wat verwacht de excentrieke schrijver en voetbalfanaat van promovendus KV Oostende?

“OHL is eigenlijk de grijze muis van eerste klasse. Ik moet toegeven dat ik weinig verstand heb van die club. Er speelt daar toch zo’n oude kerel in de spits? (Brusselmans doelt op Bjorn Ruytinx, nvdr.). Maar die gasten zullen opnieuw op het gemak play-off II spelen. Het is nu niet bepaald een team waar ik warm van zal worden.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties