Analyse Prognose: KVK zal strijden voor play-off I
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 8 reacties
Prognose: KVK zal strijden voor play-off I
Foto: FG

De start van het nieuwe seizoen staat voor de deur. We verwachten dat KV Kortrijk ook voor een deur zal staan, die van play-off I. Het zal daarvoor wel moeten afrekenen met ploegen als Zulte Waregem, Lokeren, KV Mechelen en Bergen.

Analyse vorig seizoen

KV Kortrijk streed vorig jaar lange tijd mee voor een plaats in play-off I, maar na de winterstop ging het bergaf met de ploeg. De Kerels werden door degradatiekandidaat Cercle Brugge gewipt in de beker en in de competitie ging de voeling met de top-zes verloren. Kortrijk eindigde in de reguliere competitie uiteindelijk op de negende stek en bleef elf punten verwijderd van play-off I.

Vooruitblik 2013-2014

KV Kortrijk was erg actief op de transfermarkt. Het zag Chavarria vertrekken en ook woelwater Nfor moest na enkele incidenten opkrassen. KVK kocht goed in en trok volwaardige versterkingen voor de aanval aan met onder anderen Stijn De Smet, Teddy Chevalier, Ivan Santini en Benito Raman. Tel daarbij de talentrijke Klaasen in het middenveld en stevige verdedigers als Tomasevic en Chanot en je komt uit bij een meer dan degelijk elftal. KV Kortrijk zal met heel wat andere teams meestrijden voor die zesde stek in play-off I.

In&Out

IN:

Maxim Chanot (Beerschot), Teddy Chevalier (RKC Waalwijk, Ned), Zarko Tomasevic (Partizan Belgrado), Ivan Santini (Freiburg, Dui), Stijn Desmet (AA Gent), Benito Raman (AA Gent, huur), Robert Klaasen (AZ, Ned).

OUT:

Pablo Chavarria (einde uitleenbeurt), Ernest Nfor (contract ontbonden), Stefan Mitrovic (Benfica), David Wijns (OHL), David Vandenbroeck (Zulte Waregem), Jorgen Rogiers (einde contract).

Blikvangers

Brecht Dejaegere

Het grote talent van Kortrijk bleef bij De Kerels, dat kan misschien nog de belangrijkste transfer worden. Dejaegere zorgt met zijn acties voor dreiging en kan een wedstrijd openbreken. De vleugelspeler ligt ook erg goed in de kleedkamer en kan een echte aanjager zijn.

Teddy Chevalier

Teddy Chevalier was misschien wel de meest opmerkelijke transfer van KV Kortrijk. De Fransman maakte vroeger het mooie weer bij Zulte Waregem en zette na een kort avontuur bij RKC Waalwijk opnieuw voet op Belgische bodem. Als hij naar zijn beste niveau kan groeien zal hij wegen op elke verdediging.

Nebojsa Pavlovic

De kapitein zorgt voor een scheut ervaring in deze jonge ploeg. Pavlovic gaat steeds voorop in de strijd en kent het huis intussen erg goed sinds hij onder Georges Leekens in Kortrijk belandde. Hij loodste de nieuwe Balkanboys zoals Santini en Tomasevic probleemloos door de aanpassingsperiode heen.

Wat denkt… Darren Keet?

Darren Keet is een speler die ook makkelijk bij de drie uitblinkers zou kunnen staan. Met hem heeft KV Kortrijk een steengoede doelman in huis. Een doelman met veel ambitie, zo blijkt. "De ambitie van KVK is sowieso top-zes, maar ik wil meer. Laat ons zeggen dat we die play-off I zonder problemen moeten halen. Ik mik op een vierde plaats en een ticket voor de Europa League. Daarnaast moet de club ook ver geraken in de beker. De voorbije twee seizoenen bewees KVK al een echte bekerploeg te zijn."

De Zuid-Afrikaan wil zich ook in de kijker spelen voor het WK. “Of ik naar het WK wil? Ja, natuurlijk, maar dat ligt niet in onze handen. Hopelijk laat de Centraal Afrikaanse Republiek punten liggen tegen Ethiopië en dan kan alles nog. Om te spelen in de nationale ploeg moet ik zelf echter beter doen dan vorig seizoen, maar het is haalbaar." De kampioen zal volgens hem opnieuw uit het Brusselse komen. “Het is moeilijk te voorspellen wie de titel zal pakken, maar Anderlecht lijkt me de grootste kanshebber. Dat team is nu al twee jaar lang enorm stabiel aan het presteren en dat zal wellicht de komende maanden niet anders zijn."

De mening van Herman Brusselmans

“Met de nieuwkomers zoals De Smet, Chevalier, Raman en konsoorten, hebben ze al een halve ploeg van hele goeie spelers binnengehaald. Ik zie Kortrijk meedoen voor een plaats in play-off I met ploegen als Lokeren, KV Mechelen en Zulte Waregem. Qua structuur zit het daar ook ok in Kortrijk volgens mij. Ik ben ook fan van Hein Vanhaezebrouck. Hij leeft voor zijn club en zijn voetbal. Ik hoor hem graag bezig ook al kraamt hij af en toe wat onzin uit. Er is nen hoek af, zoals bij de meeste trainers.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties