Pro League gaat streng optreden tegen wet van '78

Timothy Collard
Timothy Collard
| 141 reacties
Pro League gaat streng optreden tegen wet van '78
Foto: © SC

De Pro League heeft vandaag op de Raad van Bestuur beslist dat het strenger zal optreden tegen spelers die gebruik maken van de wet van '78. Benjamin Mokulu en Junior Malanda zijn de laatsten in het rijtje die hun contract eenzijdig verbraken om een vrije transfer te bekomen.

Daar is de Pro League allerminst mee opgezet en het benadrukt in een persbericht dat er sancties mogelijk zijn voor spelers die gebruik maken van de wet van ’78. “De Pro League stelt vast dat er steeds meer spelers hun contract eenzijdig beëindigen, dit al of niet op advies van derden belanghebbenden, en dit louter met het oog op het bekomen van een gratis transfer.”

“In tegenstelling tot wat er gezegd en geschreven wordt, zijn er op onrechtmatige contractverbrekingen nog steeds sancties en shorsingen van toepassing. Zo bevestigde het TAS in de zaak Bangoura de schorsing van vier maanden en een schadevergoeding van 4,5 miljoen euro. De club Nantes werd samen met de speler veroordeeld tot betaling van deze schadevergoeding en kreeg ook een transferverbod opgelegd voor de volgende twee transferperiodes".”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties