Reactie Colpaert: "Dit mag geen ontgoocheling zijn"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 18 reacties
Colpaert: "Dit mag geen ontgoocheling zijn"
Foto: © SC

Een sterk PSV nam vanavond vlot de maat van Zulte Waregem. De 2-0 is het meest positieve dat Essevee mee naar huis neemt. De score kon namelijk veel erger uitgevallen zijn. Colpaert speelde in de verdediging wél een goede partij.

Sander De Graeve in Eindhoven

Steve, geen makkelijke match vanavond.

"Het was niet makkelijk, maar dat was te verwachten. We speelden tegen een goede ploeg, maar hebben ons proberen weren. We gingen zelf ook voor een doelpuntje en wouden ons tonen, maar dat is niet gelukt."

Het was bij wijlen echt verzuipen, maar ik vond jullie toch degelijk acteren centraal achterin.

"PSV had veel lopende mensen. Ze vonden goed de ruimtes en de vrije man. Dan is het altijd moeilijk om achterin stand te houden. Toch deden we het goed. Het is dan ook extra jammer dat we een goal slikken op een afstandsschot. We hebben er alles aan gedaan, dit mag geen ontgoocheling zijn."

Jullie haalden de rust bij een 0-0 stand, kon je dat geloven?

"We waren eerst en vooral erg blij dat het nog 0-0 was en dat we zo konden standhouden tegen een erg goed team. De tweede helft probeerden we opnieuw die nul te houden en zelf eentje te maken. Als je dan die goal slikt op het uur weet je dat het moeilijk wordt."

Die goal viel op een moment waar jullie net in de match kwamen, is dat extra balen?

"Inderdaad, we waren net meer aan het drukken. Als je dat al druk kon noemen, we kwamen alvast meer en langer in balbezit. Dan is het natuurlijk spijtig dat je zo'n goal slikt."

Er is veel werk aan de winkel. Denk je dat jullie tegen woensdag sterk genoeg kunnen zijn om PSV te kloppen?

"Dat zijn zorgen voor volgende week woensdag. Eerst volgt de derby tegen Kortrijk, dat is nu het belangrijkste. De focus ligt dan vanaf zondag opnieuw op PSV."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties