Ryan: "Blessure Kujovic opent deuren"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 5 reacties
Ryan: "Blessure Kujovic opent deuren"
Foto: © SC

Club Brugge probeert donderdag in Polen een eerste stap richting Europa League te zetten. Op het veld van Slask Wroclaw staat Mathew Ryan alvast onder de lat. "Het is mijn bedoeling om die basisplaats echt af te dwingen."

Cédric De Volder in Brugge

Mathew Ryan arriveerde in het tussenseizoen in West-Vlaanderen. De Australische doelman moest de strijd aangaan met Vladan Kujovic, maar door een blessure van laatstgenoemde kreeg hij een basisplaats in de schoot geworpen. “Het is jammer voor Vladan dat hij net op zo’n cruciaal moment te kampen heeft met een blessure, maar het opent deuren voor mij. Ik maakte natuurlijk geen lange reis om in Brugge op de bank te komen zitten. Ik voel alvast het vertrouwen van Juan Carlos Garrido en hoop op de ingeslagen weg verder te werken. Het is mijn bedoeling om die basisplaats echt af te dwingen.”

De goalie is alvast opvallend lovend over zijn concurrent. Al wil Ryan dat woord niet in de mond nemen. “Vladan heeft me ongelooflijk geholpen bij mijn integratie binnen de club. Bovendien gaf hij me meteen tips over de Belgische speelwijze. Doelmannen hebben nu eenmaal een bijzondere band met elkaar. In Australië spraken we altijd over ‘the keepers union’. We zijn allemaal een beetje gek, hé.” (lacht)

"Doelmannen hebben nu eenmaal een bijzondere band met elkaar. In Australië spraken we altijd over 'the keepers union'"

“Maar ik ben natuurlijk realistisch en besef dat er uiteindelijk maar één plaats vacant is onder de lat. Ik moet toegeven dat ik momenteel een beetje overdonderd ben. De voorbije jaren zat ik op de bank nog naar de Europa League te kijken. Of ik een carrièreplanning heb opgesteld? Ik heb geen glazen bol, maar ik beschouw Carlos Bacca als een groot voorbeeld. Hij heeft zich hier tenslotte in de kijker gevoetbald van een topteam.”

Ondertussen is Australië al zeker van een WK-ticket. Momenteel levert de positie tussen de palen bij the Aussies nog een vraagteken op. De 40-jarige Mark Schwarzer verhuisde immers naar Londen om er bij Chelsea de doublure te worden van Petr Cech. “Het klopt dat de doelmannen die in aanmerking komen voor de nationale ploeg weinig spelen”, is Ryan meteen enthousiast. “Het is een droom van me om in Brazilië de kleuren van mijn land te verdedigen. Maar daarvoor moet ik in Brugge natuurlijk een goed seizoen afwerken.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties