Analyse Wat kan Dejaegere Gent bijbrengen?

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 42 reacties
Wat kan Dejaegere Gent bijbrengen?
Foto: © SC

Brecht Dejaegere zou dicht bij een overgang naar AA Gent staan. De middenvelder maakt al enkele jaren het mooie weer bij KV Kortrijk en stond lange tijd in de belangstelling van Club Brugge. Is Dejaegere de speler die Gent nodig heeft?

Door Sander De Graeve

Wat AA Gent momenteel nodig heeft is een creatieve pion tussen middenveld en aanval. Het heeft momenteel vier spelers die op die positie uit de voeten kunnen: Neto, Pedersen, Vandeputte en Kage. Geen van hen is echter een valabele optie op die positie. Neto rendeert veel beter een linie lager, Pedersen een lijn hoger. Daarbovenop zit AA Gent niet dik in de spitsen en werd Pedersen als 9 gehaald.

Vandeputte is pas 17. De jonge speler heeft zeker kwaliteiten, maar het is nog maar de vraag of hij een heel seizoen lang constant zijn niveau zal kunnen aanhouden. Hem laten rijpen in de schaduw en gebruiken als invaller lijkt ons meer aangewezen, anders loopt Gent het risico hem vroegtijdig te verbranden. Bij Kage zit het probleem bij het geringe aantal flankspelers. Kage en Soumahoro zijn momenteel out, waardoor Fernandez Van Der Bruggen moest uitspelen op de flank. Als Kage dan ook nog centraal moet acteren zijn er daar buiten Jinty Caenepeel geen alternatieven voor Soumahoro en El Ghanassy.

Ondanks wat Nicklas Pedersen vanmorgen in een interview met Voetbalkrant.com beweerde, heeft AA Gent dus absoluut nog een offensieve middenvelder nodig. Daarbij lijkt de keuze nu op Brecht Dejaegere van KV Kortrijk te vallen. Vista, een dribbel, snelheid van uitvoering, zuivere passing,... Dejaegere heeft alles wat een aanvallende middenvelder nodig heeft op één punt na. In 62 wedstrijden in de Jupiler Pro League scoorde Dejaegere amper vier doelpunten.

Is Dejaegere een goede keuze voor AA Gent? Ja, op voorwaarde dat zijn scorend vermogen er drastisch op vooruit gaat. In een systeem met één spits komt de aanvallende middenvelder doorgaans ook vaak in schietpositie. Voorlopig blijft het afwachten of de transfer door zal gaan. Begin augustus weten we daarover meer.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties