Analyse Past Kanu in de verdediging van Paars-Wit?

Jan Van den Abbeele
| 21 reacties
Past Kanu in de verdediging van Paars-Wit?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Braziliaan kreeg een contractvoorstel van Standard, maar kon zich daar niet in vinden. Naar eigen zeggen is er interesse van andere ploegen, onder meer van landskampioen Anderlecht. Is hij de man die Paars-Wit nodig heeft?

Coach John Van den Brom wil vooral voetballende verdedigers in zijn defensie. In dat opzicht haalde hij vorig seizoen al Bram Nuytinck, die toen een duo met Cheikhou Kouyaté vormde. Door hun goede prestaties kwam Marcin Wasilewski amper van de bank, en mocht Roland Juhasz andere oorden opzoeken.

Die laatste twee waren dan ook niet bepaald de meest technisch onderlegde verdedigers. Harde interventies en hun kopkracht waren hun sterke punten, net als die van Kanu. Of de Braziliaan dan in het plaatje van de Nederlandse coach past, valt te betwijfelen. Die heeft sinds vorig weekend met Chancel Mbemba immers een voetballend alternatief voor Kouyaté, al moet de youngster zijn prestaties nog een vervolg kunnen geven.

Chancel Mbemba maakte dit weekend een geslaagd debuut

Het is echter wel zo dat de Anderlecht-defensie nog wat cachet kan gebruiken. Bovendien aast de entourage van Kouyaté nog op een transfer, ondanks de uitspraken van Herman Van Holsbeeck dat hij de Senegalees absoluut wil houden.

Heeft Kanu dan het profiel van de huidige Anderlecht-verdediger? Wij betwijfelen het. De Braziliaan heeft geen verfijnde opbouw in zijn voeten. Karakter, présence en verdedigende kwaliteiten heeft hij genoeg; maar hadden Juhasz en Wasilewski die ook niet?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties