Enkel Standard en Gent populairder dan Antwerp

Jens Hoofteer
| 79 reacties
Enkel Standard en Gent populairder dan Antwerp
Foto: © SC

Volg Antwerp nu via WhatsApp!

Afgelopen weekend ging ook in de tweede klasse de competitie van start. Maar liefst 11.500 toeschouwers zagen Antwerp thuis met 2-0 winnen tegen Eendracht Aalst. Enkel in Gent en Standard kwamen er dit weekend meer fans opdagen.

Antwerp en Eendracht Aalst zijn al tien jaar uit de hoogste afdeling verdwenen, maar kunnen nog steeds rekenen op de steun van hun trouwe aanhang. Dat werd dit weekend nog maar eens bewezen: 11.500 toeschouwers op de Bosuil, en dat voor een wedstrijd in tweede klasse.

Straffe cijfers, zeker als je er ook de toeschouwersaantallen van de wedstrijden uit de hoogste klasse bijhaalt. Van de acht matchen uit eerste haalden er slechts twee meer supporters dan Antwerp-Aalst. AA-Gent-KV Mechelen - de eerste competitiewedstrijd van de Buffalo’s in de Ghelamco Arena - en Standard-Lierse trokken zondag bijna 20.000 toeschouwers.

Zelfs de West-Vlaamse derby tussen vicekampioen Zulte Waregem en KV Kortrijk moest met 10.500 fans onderdoen voor Antwerp-Aalst. Het andere West-Vlaamse streekduel tussen nieuwkomer Oostende en Club Brugge was uitverkocht, maar het Albertpark biedt slechts plaats aan 8.000 supporters.

OHL-RC Genk werd gespeeld voor 8.000 toeschouwers en ook bij Cercle Brugge moesten ze vrijdag tevreden zijn met minder dan 10.000 fans voor de wedstrijd tegen landskampioen Anderlecht.

Lokeren, dat vorig seizoen nog Play-Off I speelde en dit jaar hoopt op meer belangstelling, raakte tegen Bergen zelfs maar aan 5.500 toeschouwers. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties