Interview "Beste Antwerp waar ik al tegen speelde"

"Beste Antwerp waar ik al tegen speelde"
Foto: © SC

Zaterdag verloor Eendracht Aalst op het veld van Antwerp. De Ajuinen worden zelf genoemd als één van de outsiders voor de titel, maar Wesley Vanbelle was zelf sterk onder de indruk van The Great Old.

Vanbelle zag een verdiende zege voor Antwerp. "Om iets te halen op de Bosuil heb je meer geluk nodig. In de eerste helft hadden we dat wel, want het bleef 0-0. De tweede helft begonnen we goed, maar dan vallen de twee doelpunten snel na elkaar en tegen dit Antwerp is het dan over en out", aldus de van FC Eindhoven overgenomen verdediger bij Voetbalkrant.com.

Antwerp is de uitgesproken titelfavoriet en ook Vanbelle ziet hen hoog eindigen. "Ik zie ze zeker als titelfavoriet. Ik speelde al enkele keren tegen hen, maar dit Antwerp is wel het sterkte dat ik al zag. Er zijn nog veel goede ploegen, dus je kan het nooit voorspellen, maar ik zie ze heel hoog eindigen."

Plaats tussen vijf en acht

Zaterdag zat er meer dan 11.000 man op de Bosuil. "Onbewust ben je altijd onder de indruk van de sfeer. Op de Bosuil voetballen geeft altijd een speciaal gevoel. Toch hebben we spelers genoeg met ervaring die moeten weten hoe ze ermee moeten omgaan. Dit zijn de mooiste wedstrijden om te spelen. Die twaalfde man geeft altijd een extra boost en dat zullen ze nodig hebben als ze kampioen willen spelen. Zij kunnen hun ploeg dat tikkeltje extra geven."

Al zal Aalst ook wel een aardig mondje meepraten in tweede klasse dit seizoen. "Ik denk dat we een mooi seizoen kunnen spelen. We hebben een goede ploeg en in eigen huis moeten we een reputatie opbouwen. We hebben een mix van jong talent en ervaren spelers. Onze ambitie? Een plaats tussen vijf en acht moet zeker haalbaar zijn", denkt Vanbelle.

Vanbelle keerde na drie seizoenen in de Nederlandse tweede klasse terug naar België. Het is dus weer even aanpassen. "Ik ben wel tevreden met mijn prestatie. De verdediging stond wel veel onder druk, maar ondanks die twee tegengoals deden we het niet slecht. Bijna scoorde ik nog op vrije trap, maarBjorn Sengier hield zijn netten knap proper", besloot hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties