Interview "Gelijkspel tegen Moeskroen lag niet binnen de verwachtingen"

"Gelijkspel tegen Moeskroen lag niet binnen de verwachtingen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Roeselare opende de competitie in tweede klasse dit weekend met een gelijkspel tegen Moeskroen. Zeker een verrassing, want Moeskroen is één van de titelfavorieten dit seizoen. Ook Yannick Euvrard was best tevreden.

Yannick, tevreden over de eerste wedstrijd?

"De eerste is toch altijd speciaal. Iedere ploeg is gemotiveerd en een goede start kan leiden tot een goed seizoen. Wat dat betreft denk ik dat wij als ploeg onze start zeker niet hebben gemist. Onze voorbereiding liep niet goed en dat is nog zacht uitgedrukt. Dat we dus dit resultaat kunnen neerzetten tegen een van de titelkandidaten is niet alleen voor de spelersgroep, maar ook voor het bestuur en supporters een serieuze opsteker."

Jullie hadden dus niet echt gehoopt op die 1-1?

"Gezien de voorbereiding denk ik niet dat dit gelijkspel binnen de verwachtingen lag. We wisten wel dat we genoeg kwaliteit hadden in de groep om een dergelijke prestatie af te leveren. Gelukkig kwam dat er in de eerste wedstrijd meteen uit."

Wat verwacht je van het seizoen ?

"Ik denk dat de ambitie op dit moment dezelfde is als vorig jaar. Je hebt toch een serieus pak ploegen die naar eerste willen, zoals Antwerp, Moeskroen, Eupen, Sint-Truiden en Westerlo. Ik denk dat de ambitie voor Roeselare moet zijn om zich achter die ploegen te nestelen."

Volgende week op Eupen zal ook niet gemakkelijk worden.

"Op Eupen is het altijd lastig. De lange verplaatsing speelt daar natuurlijk ook in mee. Het is zaak om snel te vergeten hoelang je op die bus hebt gezeten en vanaf minuut 1 scherp te zijn zoals we dat zaterdag ook hebben gedaan."

Wie is voor jou de favoriet ?

"Daar kan ik nu nog niet echt een antwoord op geven. Eupen blaakt van ambitie en heeft enkele serieuze versterkingen binnen gehaald zoals Schouterden. Ook Antwerp leeft weer. Het zal dus zeker nog spannend worden dit jaar."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties