Mboyo: even succesvol als Boussoufa?

Jan Van den Abbeele
| 32 reacties
Mboyo: even succesvol als Boussoufa?
Foto: © SC

Ilombe Mboyo trekt voor ruim vier miljoen euro naar Racing Genk. Daarmee is hij de duurste binnenlandse transfer ooit in onze competitie. Hoe verging het die andere dure vogels in onze Jupiler Pro League?

Door Jan Van den Abbeele

Koen Daerden

Koen Daerden  vertrok in de zomer van 2006 voor vier miljoen euro van Racing Genk naar Club Brugge. De jaren voordien was hij de coming man van het Belgische voetbal, wat resulteerde in een vaste stek op de linkerflank bij de Rode Duivels. Na zijn overgang begon echter zijn zwanenzang. Daerden werd maar liefst vier keer aan zijn linkerknie geopereerd en haalde nooit meer zijn oude niveau. Nu speelt hij bij MVV Maastricht.

Mbark Boussoufa

De Marokkaan vertrok ook in diezelfde zomer van AA Gent naar Anderlecht. Met de transfer was 3,5 miljoen euro gemoeid. Boussoufa groeide bij Paars-Wit uit tot de sterkhouder van het team. In vijf seizoenen won hij twee maal de Gouden Schoen en werd hij evenveel keer uitgeroepen tot Profvoetballer van het Jaar. In 2011 vertrok hij voor acht miljoen euro naar Anzji Machatsjkala.

Laurens De Bock

Club Brugge plukte De Bock deze winter voor 3,5 miljoen euro weg bij Sporting Lokeren. Zijn passage in Jan Breydel is echter nog geen onverdeeld succes geweest. De 20-jarige verdediger pakte in zijn eerste maanden bij Blauw-Zwart drie rode kaarten in acht competitiewedstrijden. In zijn eerste partijen werd hij ook vooral als centrale verdediger uitgespeeld, terwijl hij dit seizoen als linksachter fungeert. Benieuwd of hij kan uitgroeien tot een onbetwistbare factor in het team van Garrido.

Tom De Sutter

De spits ging in januari 2009 voor 3,1 miljoen euro van Cercle Brugge naar Anderlecht. Daar maakte hij meteen aanspraak op een basisplaats. In 2010 moest hij in de concurrentiestrijd met Romelu Lukaku vaak het onderspit delven. De voorbije twee seizoenen werd De Sutter vooral gebruikt als doublure voor Dieumerci Mbokani, waardoor hij meer op de bank zat dan hem lief was. Toch maakte de spits afgelopen seizoen 12 goals in de competitie, en werd hij voor de derde keer landskampioen met RSCA. Deze zomer maakte De Sutter de overstap naar Club Brugge.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties