Reactie Garrido: "Coach altijd verantwoordelijk"

Garrido: "Coach altijd verantwoordelijk"
Foto: © SC

Juan Carlos Garrido zei na de uitschakeling dat hij zijn verantwoordelijkheid niet wou ontlopen, maar ging dan allerlei excuses aanhalen. Volgens hem is zijn groep wel sterk genoeg om mee te strijden voor de titel.

Sander De Graeve in Brugge

"De coach is altijd verantwoordelijk, bij winst en verlies. Ik ga die verantwoordelijkheid hier niet ontlopen", aldus Garrido. Toch had hij een uitleg klaar voor de nederlaag. "Het is het begin van het seizoen en we spelen met veel nieuwe spelers. Jonge spelers ook, maar dat wil ik niet als excuus inroepen."

Het was ook opmerkelijk dat De Sutter mocht starten, gezien hij de nacht aan het kraambed doorbracht. "In deze match moet je de beste spelers opstellen. Tom is heel belangrijk voor ons en wou zelf ook absoluut spelen. Het is wel nog maar zijn tweede keer dat hij 90 minuten speelt bij ons. Ook Lestienne en Vazquez waren nog niet honderd procent."

Garrido maakt zich na de vroege uitschakeling geen zorgen over het vervolg van het seizoen. "We moeten ons nu richten op de prijzen die we wel nog kunnen pakken. Of we daar in kunnen slagen? Volgens mij wel. Ik geloof in deze groep."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties