KV Oostende en OHL strijden om eerste puntje

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 12 reacties
KV Oostende en OHL strijden om eerste puntje
Foto: © SC

Zaterdag is het Albertpark de achtergrond voor de wedstrijd tussen KV Oostende en Oud-Heverlee Leuven. Het wordt alvast een duel op het scherpst van de snee. Beide ploegen slaagden er immers nog niet in om een puntje te sprokkelen. Wie laat de ander met een serieuze kater achter?

Door Cédric De Volder

KV Oostende kreeg als welkomstgeschenk van de Pro League een pittig tweeluik voorgeschoteld om de competitie in te zetten. De Kustjongens mochten meteen aan de bak tegen KRC Genk (3-0, nvdr.) en Club Brugge (1-2, nvdr.). Een nul op zes is dan ook een logisch gevolg voor de troepen van Frederik Vanderbiest.

Oud-Heverlee Leuven daarentegen had dan weer op meer gehoopt. De fusieclub groeide de laatste twee seizoenen uit tot een vaste waarde in eerste klasse, maar kijkt nu tegen een Cercle Brugge-scenario aan na verlies tegen KV Kortrijk (1-0, nvdr.) en KRC Genk (1-4, nvdr.). Hoe beleven beide partijen de aanloop naar de levensbelangrijke wedstrijd van zaterdag? Voetbalkrant.com vroeg het aan Mohamed Messoudi (OH Leuven) en Wouter Moreels (KV Oostende).

“Het is nog veel te vroeg in het seizoen om nu al van een zespuntenwedstrijd te spreken”, roept het duo in koor. “Paniek is momenteel nog niet aan de orde. Al is het wel belangrijk om die eerste puntjes te sprokkelen.”

“We gaan KV Oostende zeker en vast niet onderschatten”, gaat een voorzichtige Messoudi verder. “De promovendus bewees tegen Club Brugge dat zo’n wedstrijd geen hapje zal worden. Het is belangrijk om de lijn van de voorbije weken door te trekken en te trachten om het afval uit ons voetbal te bannen. Ik wil niet aan een doemscenario denken. Integendeel, deze groep moet gewoon vrijuit voetballen.”

“De partij tegen OHL wordt inderdaad belangrijk”, pikt Moreels in. “Maar het is geen drama als we opnieuw de boot ingaan. Een seizoen telt tenslotte dertig matchen. Maar ik geef toe dat onze thuiswedstrijden wel eens een belangrijke rol zouden kunnen spelen de komende maanden. De voorbije seizoenen was het Albertpark een onneembaar fort en die lijn moeten we zo goed mogelijk doortrekken. Al zal dat in eerste klasse niet gemakkelijk zijn, vrees ik.” (lacht)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties