Interview Vandeputte: "Moet nu nog geen basisplaats eisen"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 3 reacties
Vandeputte: "Moet nu nog geen basisplaats eisen"
Foto: © SC

Zondag trekt AA Gent in het kader van Super Sunday richting Anderlecht. De troepen van Fernandez spelen er hun eerste topmatch van het seizoen. Voor jonge middenvelder Jari Vandeputte is het zelfs de eerste topper in zijn carrière, toch trekt hij met ambitie richting het Astridpark.

Door Sander De Graeve

Mboyo is weg, nu kunnen jullie het spel van uit de voorbereiding opnieuw spelen, zal dat de automatismen beter ten goede komen?

“Het was nu de eerste training zonder Pélé, ik heb eerlijk gezegd nog geen verschil opgemerkt. Het was natuurlijk wel aanpassen in die eerste twee wedstrijden met Mboyo erbij. Nu zal het misschien makkelijker gaan omdat we opnieuw dat systeem spelen.”

Is het goed voor het team dat er nu duidelijkheid is?

“Ik denk dat dat weinig uitmaakt, we waren er niet zo veel mee bezig of hij ging blijven of niet. Dat is ook niet aan ons om dat te doen. Wij moeten zorgen dat we ons zo goed mogelijk voorbereiden op de wedstrijden.”

Er was een hele tijd sprake van de komst van Dejaegere, wat zou je ervan vinden mocht hij erbij komen? Het is natuurlijk een concurrent.

“Ik zou het niet erg vinden moest hij erbij komen. Het is een speler met veel meer ervaring, ik ben nog altijd maar zeventien. Ik zou veel kunnen leren van een speler als Dejaegere. Ik ben nog jong, ik moet nu geen basisplaats gaan eisen. Rustig leren en binnen een paar jaar...”

Op oefenkamp hoopte je nog om enkele keren op de bank te mogen zitten, je hebt nu in elke wedstrijd al gespeeld. Het ging iets sneller voor je.

“Toen Gunther Schepens me belde en zei dat ik mee mocht op stage, was ik al heel blij. Dat ik na twee wedstrijden in de competitie al evenveel invalbeurten zou hebben, had ik echt niet verwacht. Het is goed voor mijn ontwikkeling. Ik leer veel bij.”

Fernandez is een fan, praat hij veel met je?

“Toch wel, hij probeert me steeds de juiste instructies te geven op training en wanneer ik mag invallen. Het is niet altijd makkelijk omdat we niet dezelfde taal spreken, maar hij geeft me veel vertrouwen. Dat is erg belangrijk. Tegen Stuttgart was ik erg nerveus in het begin, maar iedereen heeft me gesteund. Het zit echt goed in de groep.”

Nu speel je ook al je eerste topper, heb je er zin in?

“Ik kijk er erg naar uit. Meteen mijn eerste topper bij de eerste ploeg. Het zal niet makkelijk worden tegen Anderlecht, maar we gaan ons uiterste best doen.”

Bekeek je de wedstrijd van Lokeren op Anderlecht al?

“De beelden hebben we nog niet gezien, dat moet de komende dagen nog gebeuren. Dan zullen we het spel van Anderlecht echt analyseren.”

Het wordt niet makkelijk zei je al, maar denk je dat Gent een kans maakt?

“Volgens mij wel, we hebben ook onze kwaliteiten. Op stilstaande fases zijn we erg sterk. Dat het veldspel er nog niet helemaal uitkwam is normaal, dat is bij niemand zo aan ht begin van het seizoen. Op training zie ik dat het stap voor stap beter wordt. Zondag zullen we sterk staan.”

Anderlecht zal in eigen huis moeten komen, liggen er kansen op de counter?

“De omschakeling is zeker één van onze kwaliteiten met onze snelle jongens en dan ook Pedersen die de bal goed kan bijhouden. Daar liggen zeker mogelijkheden, maar het is niet zo dat we ons volledig op de counter gaan concentreren. We gaan ook proberen aanvallen in Anderlecht.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties