Zes op zes voor Eupen, Aalst speelt gelijk

Timothy Collard
| 6 reacties

Antwerp boekte zondagnamiddag een knappe zege op bezoek bij Heist, maar ook Eupen gaat van start met zes op zes. Het klopte in eigen huis Roeselare met 4-2.

Lallemand opende de score al in minuut één en Roeselare was meteen op achtervolgen aangewezen. De West-Vlamingen gingen op zoek naar de gelijkmaker, en die kwam er uiteindelijk een kwartier voor tijd dankzij Sven De Rechter.

In een zinderend slot bracht Lallemand Eupen opnieuw aan de leiding en zorgden Mngadi en Clinton Mata zelfs nog voor 4-1. De Rechter scoorde nog tegen in blessuretijd, maar Eupen kon de drie punten toch thuishouden.

Aalst-Hoogstraten 1-1

Eendracht Aalst werd voor het seizoen nog aangewezen als mogelijke outsider voor de titel dit seizoen, maar de Oost-Vlaamse club miste haar start toch wel met één op zes. Na het verlies tegen Antwerp op speeldag één wilde de club nochtans iets rechtzetten tegen Hoogstraten.

Moussa Traore (ex-Standard) opende de score vlak voor de pauze en lange tijd leek Hoogstraten ook gewonnen spel te hebben. Cerimagic zorgde een tiental minuten voor tijd echter voor de gelijkmaker en zo eindigde het duel op een 1-1-gelijkspel.