Reactie Hazard: "Wil beslissender zijn"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 14 reacties
Hazard: "Wil beslissender zijn"
Foto: © SC

Eden Hazard viel op tijdens de eerste helft van België-Frankrijk. Niet alle acties lukten, maar hij was erg bedrijvig. De flankspeler vond het gelijkspel uiteindelijk wel billijk.

Sander De Graeve in Brussel

Eden, een moeilijke match tegen je tweede thuis. Is een gelijkspel de terechte uitslag?

“We hebben kansen gehad, maar zij ook. Als het hier 1-1 of 2-2 wordt, is dat ook een terechte uitslag. Frankrijk speelde beter als ploeg, wij hadden de beste kansen. We hebben een mooie match gezien, er waren enkele goeie flitsende acties. We verdienden misschien het meest een doelpunt, maar het bleef jammer genoeg bij een 0-0. De tweede helft waren we beter.”

Vaak ging het mis bij de laatste pass.

“Er was inderdaad wat concentratieverlies aan het eind van de acties. Ofwel lag het aan de laatste pass, ofwel aan de afwerking. Ik denk dat iedereen een beetje moe was, sommigen hebben een lange voorbereiding achter de rug.”

Ben je extra gemotiveerd tegen Frankrijk?

“Ik ben altijd gemotiveerd, net als alle andere Rode Duivels. Ik had er echt zin in vandaag en de rest ook, dat zag je op het terrein. Natuurlijk is zo’n wedstrijd specialer voor mij dan de andere spelers.”

Ben je tevreden van je individuele prestatie?

“Ja, dat wel. Ik denk dat ik enkele goeie dingen gedaan heb met de bal. Ik heb ook nog wat gemist, met een doelpunt was het natuurlijk beter. Ik moet natuurlijk nog beter kunnen. Dan kan ik pas, zoals iedereen dat wil, beslissender zijn.”

Je stond met je Chelsea-maats vooraan, vonden jullie elkaar even goed als bij Chelsea?

“Vandaag hebben we misschien minder echt onder elkaar gecombineerd. Ik weet niet hoe het komt, maar bij Chelsea vinden we elkaar toch beter. Als we nog wat matchen samen op het veld staan zal dat wel nog verbeteren.”

Wat vond je van de prestatie van Romelu Lukaku?

“Van een spits worden natuurlijk doelpunten verwacht, maar ik vind dat hij het niet slecht gedaan heeft. Hij heeft de bal een paar keer goed bijgehouden. We mogen hem niet op één enkele match beoordelen. Hij heeft natuurlijk wel pech dat er nog een topper op zijn positie speelt.”

Vandaag speelde met Franck Ribéry bij de tegenstander een speler die bij de kanshebbers voor de Gouden Bal hoort. Denk je dan, dat kan ik ook?

“Momenteel nog niet, denk ik. Elke keer ik naar de ceremonie kijk, denk ik wel: ‘Misschien sta ik daar op een dag.’ De weg is nog lang, maar als ik blijf werken en blijf scoren, kan ik er komen.”

Wilmots zat ook eens bij de genomineerden.

Al lachend: “Heeft hij ze betaald misschien?”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties