Van Holsbeeck geeft uitleg: een overzicht van Wasilewski tot Boussoufa

Van Holsbeeck geeft uitleg: een overzicht van Wasilewski tot Boussoufa
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Als Herman Van Holsbeeck nog Fernando Canesin en Cristophe Diandy onder dak krijgt, heeft hij een echt huzarenstukje afgeleverd. Dat zou betekenen dat Anderlecht geen enkele overbodige speler nog heeft rondlopen, maar er zijn nog zaken die spelen.

Het mag gezegd dat de paars-witte manager één van de drukste transferperiodes uit zijn toch uitgebreide loopbaan beleeft. Met Mitrovic, Milivojevic en Vico haalde hij de drie jongens die hij wilde en voor de rest hield hij schoon schip. Een overzicht van wat er de laatste dagen speelde en wat er nog staat te gebeuren.

Wasilewski: definitief voorbij

Marcin Wasilewski trainde de afgelopen weken mee met Anderlecht en hier en daar dook het gerucht op dat hij nog een contract zou krijgen. Dat is echter (niet meer) aan de orde. "Wasilewski zou een mogelijk alternatief geweest zijn, moest Kouyate vertrokken zijn. Dan heb je direct iemand met ervaring in huis. Maar op een gegeven moment moet je duidelijkheid scheppen, hoe spijtig dat ook is", aldus Van Holsbeeck. Wasilewski traint nog één week mee en moet dan de club verlaten.

Armenteros: effectief met (hoge) aankoopoptie

Samuel Armenteros werd deze week voor een jaartje uitgeleend aan Feyenoord. "Hij bracht niet wat we van hem verwacht hadden", geeft John van den Brom toe. "Ik ken Sam goed en ik weet wat hij in Nederland gedaan heeft, maar hier kon hij dat niet doen." Armenteros wordt verhuurd, maar de Rotterdammers hebben ook een aankoopoptie. "Dat is inderdaad het geval", bevestigt Van Holsbeeck. "Maar dat zijn toch een paar miljoen euro en als Feyenoord dat wil geven, is het goed voor ons."

Mitrovic: speelgerechtigd tegen Zulte Waregem?

Aleksandar Mitrovic mag zowel in de competitie als in de Europa League voor Partizan spelen. Anderlecht heeft wel een zware verzekering afgesloten voor het geval hij zich moest blesseren. De transfer is echter definitief. "Op 29 augustus kan hij hier zijn", zegt Van Holsbeeck. "We doen er alles aan om hem tegen Essevee speelgerechtigd te krijgen. Dat gaat dan vooral om een werkvergunning."

Assaidi: enkel op huurbasis

Oussamah Assaidi is nog steeds in het vizier van Anderlecht, maar het is niet makkelijk. De flankspeler wil zelf heel graag komen, maar Liverpool wil nog boter bij de vis zien. "Wij zijn enkel in een huur geïnteresseerd. Een aankoop is niet aan de orde, want Liverpool wil nog te veel geld recupereren."

Enkel nog Canesin en Diandy die overblijven

Indien Cristophe Diandy en Fernando Canesin nog voor 2 september een nieuwe club vinden, is Herman Van Holsbeeck helemaal van zijn overbodige spelers verlost. Voor Diandy is er interesse, voor Canesin minder. "Wat ik al helemaal niet begrijp, want ik blijf ervan overtuigd dat hij het niveau voor Anderlecht heeft, maar hij moet gewoon vertrouwen opdoen. Als ik zie welke clubs problemen hebben, zou er toch iemand geïnteresseerd moeten zijn. En het is niet dat hij veel kost."

Verkoop van Boussoufa kan Anderlecht geld opleveren

Mbark Boussoufa werd deze namiddag door Anzhi Makhachkala verkocht aan Lokomotiv Moskou voor 15 miljoen euro. Mogelijk heeft Anderlecht nog recht op een deel van die som, maar dat moest nog nagekeken worden door Van Holsbeeck.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties