Cofidis Cup: Kan Lommel United stunten op Le Canonnier?

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 1 reacties
Cofidis Cup: Kan Lommel United stunten op Le Canonnier?
Foto: © SC

Dit weekend staat er opnieuw bekervoetbal op de Belgische voetbalagenda. Kan Lommel verrassen op het veld van Moeskroen-Péruwelz? En kan KVC Westerlo 't Kuipje nog eens ouderwets doen kolken voor het treffen met Wallonne Ciney?

In afwachting van de intrede van de eersteklassers in de Cofidis Cup strijden de ‘kleinere clubs’ om een plaatsje op de Heizel. Komend weekend staat alweer de vijfde (voor)ronde van de Belgische Cup op de agenda. Staat er opnieuw een heuse verrassing te gebeuren?

De wedstrijd die meteen in het oog springt is de partij tussen Moeskroen-Péruwelz en Lommel United. Beide tweedeklassers – of hun moederclubs beter gezegd – stonden eerder al in de finale van de Beker van België. Excelsior Moeskroen verloor in 2002 en 2006 de eindstrijd, terwijl SK Lommel in 2001 de zilveren plak veroverde.

Moeskroen-Péruwelz is torenhoog favoriet om verder te bekeren. De fusieclub behoort tot het kransje favorieten om de titel in de Belgacom League te veroveren en kan op de steun van de Franse topclub Lille OSC rekenen. Lommel United daarentegen kampt momenteel met een sportieve malaise. De Limburgers begonnen de voetbaljaargang met een nul op zes. Al moet een voetbalwedstrijd – en zeker een cupmatch – altijd gespeeld worden. Vraag dat maar eens na op de Bosuil.

"Het klopt dat we nog heel wat werk voor de boeg hebben", aldus Lommel-coach Stijn Vreven. "Ik heb geen spelers die het verschil kunnen maken op fysiek vlak. Maar ik mis vooral het heilige vuur dat nodig is om te knokken voor iedere bal. Al ben ik ervan overtuigd dat we de nodige progressie zullen maken."

Ook KVC Westerlo hoopt de komende maanden een leuk bekeravontuur te beleven. Zaterdagavond moet Wallonne Ciney voor de bijl. De Kemphanen hopen immers om in een later stadium RSC Anderlecht of Club Brugge te mogen ontvangen in ’t Kuipje.

Een overzichtje van de overige partijen kan u hieronder terugvinden:

Tempo Overijse – KRC Mechelen
Wolvertem – OMS Ingelmunster
FC Dender – KFC Oosterzonen
KMSK Deinze – VK Westhoek
Leopoldsburg – KSV Oudenaarde
CS Visé – KSK Heist
Boussu Dour – Walhain
VW Hamme – Eendracht Zele
KFC Duffel – AFC Tubize
Bocholter VV – KAS Eupen
KVV Coxyde – Athois
KSV Roeselare – Verviétois
WS Brussels – KFC Dessel Sport
KSV Temse – ASV Geel

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties