Het gevecht om de Gouden Stier

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 22 reacties
Het gevecht om de Gouden Stier
Foto: © SC

Wie wordt de opvolger van Carlos Bacca? Elk seizoen strijden meerdere spelers voor die Gouden Stier op het rugnummer. Hoe staat het na één zesde van de reguliere competitie? We maken de balans op.

Na vijf speeldagen zien we toch al enkele mogelijke titelkandidaten. Massimo Bruno en Ivan Santini staan momenteel op kop. Bruno kende een erg productieve start van de competitie, zeker voor een vleugelspeler. Santini vond na zijn hattrick tegen Lokeren dit weekend tegen KV Mechelen opnieuw de netten, een miraculeuze ommekeer zat er deze keer niet in.

De hattrick van Matías Suarez zorgt er dan weer voor dat hij op een gedeelde derde plaats de top-tien binnenkomt. De overige spelers binnen die top-tien staan op een gedeelde vijfde plaats. David Pollet sluit aan na zijn goal tegen Anderlecht. Met Harbaoui, Santini en Pollet tellen we nu drie centrumspitsen. In het prille begin van het seizoen waren vooral de vleugelspelers aan het feest.

Lokeren is alvast het best vertegenwoordigd in dit klassement met drie spelers. Wie haalt volgens jullie de Gouden Stier binnen? Laat het ons weten in de comments.

1 Massimo Bruno 5 RSC Anderlecht

2 Ivan Santini 5 KV Kortrijk

3 Geoffrey Mujangi Bia 4 Standard de Liège

4 Matias Suarez 4 RSC Anderlecht

5 Thomas Buffel 3 KRC Genk

6 Hamdi Harbaoui 3 Sporting Lokeren

7 Jordan Remacle 3 Sporting Lokeren

8 David Pollet 3 Sporting Charleroi

9 Hans Vanaken 3 Sporting Lokeren

10 Thorgan Hazard 3 Zulte Waregem

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties