"Videoref geen optie in het voetbal"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 16 reacties
"Videoref geen optie in het voetbal"
Foto: © SC

Het debat rond technologische hulpmiddelen in het voetbal is nu al jaren aan de gang. Gert Verheyen is alvast geen voorstander (meer) van de zogenaamde videoref. "Ik vrees dat de fans het stadion simpelweg zouden afbreken."

Bij elke discutabele fase rond een (vermeend) doelpunt laait de discussie rond de techonologische hulpmiddelen in het voetbal opnieuw op. Voor- en tegenstanders kunnen eindeloos debatteren over het onderwerp. Ondertussen loopt in de Premier League en in de Eredivisie een proefproject met doellijntechnologie en de videoref. Maar wat denkt Gert Verheyen?

De voorbije weken was het Europees kampioenschap hockey hot in België. Bovendien maakt de sport gebruik van de zogenaamde videoscheidsrechter. Verheyen is er ondertussen van overtuigd dat zoiets niet kan werken in het voetbal. Maar waarom niet?

“Ik was altijd voorstander van het gebruik van een videoref in het voetbal”, aldus de voormalige aanvaller van Club Brugge op Sporza. “Maar na wat ik zondag in de hockeyfinale zag, moet ik mijn mening wijzigen. Op een bepaald moment was het duidelijk dat er een voetfout was gebeurd door Duitsland, maar konden de videobeelden geen uitsluitsel geven. Wil je dat eens proberen in een voetbalstadion met 25.000 uitzinnige fans? Ik vrees dat alles zou worden afgebroken.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties