Spelen alle Davids thuis tegen Goliath?

Spelen alle Davids thuis tegen Goliath?
Foto: © SC

Gisteren was er de loting van de Beker van België. Daarbij viel op dat nogal wat "kleinere" teams het thuisvoordeel krijgen. Of geven ze dit alsnog op?

Aime Antheunis zei het na de loting meteen: "Er zijn veel keren tweede, derde of vierdeklassers eerst uit de trommel gekomen. Dan zijn er misschien nog wat verrassingen mogelijk. Het thuisvoordeel is in een bekerwedstrijd heel belangrijk."

Net zoals vorige jaren werd echter uitgelegd dat teams - als ze beiden akkoord zijn - thuis en uit mogen wisselen. Uit financiële overwegingen zou dat voor sommige ploegen een goede stap kunnen zijn, al geeft het dan de sportieve ambities een knauw.  

Brussels en Oudenaarde thuis, Oosterzonen uit?

AA Gent, Club Brugge en Standard spelen op verplaatsing bij respectievelijk Oosterzonen, Oudenaarde en WS Brussels. 

Pierre François, ex-Standard, kijkt alvast uit naar de wedstrijd tegen de Luikenaars. In de Franstalige pers liet hij alvast optekenen dat het stadion van WS Brussels klaar is voor een wedstrijd tegen Standard, dus daar lijkt het thuisvoordeel te blijven.

Ook bij Oudenaarde - in de voorbereiding al eens host voor Club Brugge, toen 2-3 - zal de eergierigheid het vermoedelijk halen.

Oosterzonen van haar kant wil - bij monde van voorzitter Van Lommel in HLN - dan weer maar wat graag in de Ghelamco Arena spelen, maar AA Gent wil daar (voorlopig) geen geld voor geven. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties