VfB Stuttgart verslikt zich in Kroatisch hapje

Manuel Gonzalez
| 3 reacties

Het Europese seizoen van VfB Stuttgart zit er al op. De Duitsers lieten zich in eigen huis verrassen tegen het nietige HNK Rijeka. De beslissing viel in de absolute slotfase van de wedstrijd.

In minuut 94 kreeg Goran Mujanovic de Mercedes Benz-Arena muisstil. De onbekende Kroaat tekende op dat moment voor de 2-2 en trapte HNK Rijeka daarmee naar de poules van de Europa League. De trainerswissel van eerder deze week werpte duidelijk geen vruchten af bij de Duitsers.

De wedstrijd leek een lange tijd op verlengingen af te stevenen. In Kroatië trok Rijeka immers – ook al verrassend – aan het langste eind (2-1). De bezoekers kwamen ook in Duitsland op voorsprong. Leon Benko zette zijn team op het halfuur op rozen.

Stuttgart leek de situatie echter simpelweg recht te zetten. Christian Gentner zorgde een vijftal minuten na de openingstreffer voor de 1-1. Een kwartier voor affluiten besloot Luka Maric Stuttgart een handje te helpen. De Kroaat zorgde op een knullige manier voor de 2-1.

Stuttgart leek het spel in handen te hebben en de Kroaten vakkundig dood te knijpen. Dat dacht iedereen toch. Tot minuut 94…