Ook APOEL en Tromso straks in de potten Europa League

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 17 reacties
Ook APOEL en Tromso straks in de potten Europa League
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

APOEL Nicosia werd gisteren uitgeschakeld door Zulte Waregem in de play-off ronde van de Europa League. Deze morgen kwamen ze echter als Lucky Loser uit de bokaal, waardoor ze toch naar de Europa League mogen. Tromso profiteert van de uitsluiting van Besiktas.

Het TAS heeft ondertussen ook de zaak van Besiktas uitgesproken: ook zij mogen dit seizoen - net als Fenerbahçe - niet deelnemen aan Europees voetbal. Hun plaats is ingenomen door Tromso, de club die gisteren 'uitgeschakeld' werd door de Turken.

Over Fenerbahçe gesproken: ook zij waren uitgeschakeld van Europees voetbal door het TAS - ook omwille van een omkoopschandaal in het seizoen 2010-2011 - en daar was zelfs nog geen vervanger voor.

Cyprioten halen opgelucht adem

De UEFA lootte deze morgen APOEL Nicosia uit een pot van de 30 verliezers van de play-off ronde. Zo kunnen de Cyprioten opgelucht ademhalen dat hun verlies tegen Zulte Waregem gisterenavond toch geen gevolgen heeft. 

Voor ploegen als Feyenoord, Udinese en Stuttgart blijft - tenzij er nog gekke bokkensprongen komen - de uitschakeling een feit.

Comedy Capers?

Het doet natuurlijk wel wat wenkbrauwen fronsen. Kharkiv, Fenerbahçe en Besiktas werden alledrie op een ander moment in de voorrondes uitgesloten van Europees voetbal. Dat leverde verschillende scenario's op, van mensen die gratis doorgaan tot een loting om een 'lucky loser' aan te duiden.

Opmerkelijk: eerst wou of kon het TAS geen uitspraken doen in bepaalde zaken, nu geven ze een uitspraak zonder volledige motivering voorlopig vanwege de 'hoogdringendheid' van de zaak.

Moet de UEFA ploegen die het zelf uitsluit wel nog een platform geven in afwachting van een beroepsprocedure? Dat is nu vermoedelijk de vraag die zal blijven hangen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties