Reactie D'Haene: "Anderlecht leek schrik te hebben van ons"

D'Haene: "Anderlecht leek schrik te hebben van ons"
Foto: © SC

Na de gewonnen wedstrijd van Zulte Waregem niets dan blije gezichten bij de spelers van Essevee. Ook Karel D'Haene was onder de indruk van de ontwikkeling van de wedstrijd: "Wat een match, dit is geweldig na een een superweek."

Aernout Van Lindt in Waregem

D’Haene vond Anderlecht vooral heel behoedzaam aan de wedstrijd beginnen: “Ze waren heel afwachtend, Anderlecht leek schrik te hebben van ons.”

“Wij waren dan weer gretig en kort op de bal. We hadden duidelijk weinig last van de vermoeidheid. Dit is gewoon een superweek: we hebben de poules bereikt en staan tweede in de stand. Ik denk niet dat je het veel beter kan hebben”, aldus de centrale verdediger.

“Nogmaals getoond dat we een goede ploeg hebben”

Een centrale verdediger die ook een doelpuntje wist mee te pikken: “Het was van ver binnengekopt en niet gewoon voor mij misschien. De bal kwam heel erg goed van Hazard en ik kon er gewoon goed mijn hoofd tegen zetten en mooi in de hoek plaatsen.”

De slotsom was dan ook een verdiende overwinning voor de thuisploeg: “We hebben nogmaals bewezen en getoond dat we gewoon een goede ploeg hebben. Dat is vandaag opnieuw gebleken.”

“Franck missen als hij zou vertrekken”

Je zou er bijna aan gaan twijfelen of dat weekje rust wel echt nodig is voor dit Essevee: “Ja, we zitten in de schwung. We zijn zeker niet kapot van de opvolging van matchen tot nu toe.”

“Maar aan de andere kant is het misschien wel goed dat we even enkele dagen vrij zullen hebben. Er komen daarna veel wedstrijden op weinig dagen en dan moet deze groep er klaar voor zijn.”

Met of zonder Franck Berrier, dat is ook een hamvraag: “Ik denk niet dat er nog veel transferverschuivingen zullen zijn bij ons. Het zou kunnen dat Franck gaat vertrekken,  dat weten we niet.”

“Als hij zou vertrekken, zou ik dat persoonlijk alvast heel jammer vinden. Ik hoop dat hij blijft, want hij heeft veel goeds gedaan voor deze club en was heel belangrijk”, besloot D’Haene. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties