Wilmots: "Wij moeten de match dicteren"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 29 reacties
Wilmots: "Wij moeten de match dicteren"
Foto: © SC

Vrijdagavond spelen de Rode Duivels de belangrijke wedstrijd in en tegen Schotland. Marc Wilmots hamert op concentratie en wil dat de Rode Duivels daar de match in handen nemen.

Sander De Graeve in Anderlecht

Wilmots verwacht dat de Schotten afwachtend zullen beginnen, ook voor de eigen Schotse fans. "Ze zetten vaak een laag blok en loeren dan op de counter. We mogen dus ook niet blind aanvallen zoals de Engelsen. Die kregen toen meteen een goal tegen en moesten de hele partij achtervolgen."

Het betekent echter niet dat de Duivels de kat uit de boom zullen kijken. "We gaan ons niet aanpassen aan de tegenstander, wij moeten de match dicteren. Normaal gezien zullen we het meeste balbezit hebben." Wilmots denkt ook terug aan de heenwedstrijd.

"We staan nog nergens"

"Toen hadden we 70% balbezit en creëerden we veel kansen. Ik was erg tevreden over de reactie van de spelers toen het aan de rust nog 0-0 stond. Daarna scoren we twee doelpunten op korte tijd, dat zijn wedstrijden waardoor je kan groeien."

Onderschatting duldt de bondscoach niet. "We mogen zeker niet nonchalant zijn, we staan nog nergens. Dat moet iedereen ook beseffen. Anders gaan we alleen maar wenen, alweer."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties