Rapide Lebbeke pakt de volle buit in Lochristi

Gentil Dossche
| 0 reacties
Rapide Lebbeke pakt de volle buit in Lochristi
Foto: © SC

Toen Rapide na een kwartier een dubbele voorsprong had opgebouwd beukte Lochristi tevergeefs op de sterk georganiseerde bezoekers die tegen het einde de klus helemaal afmaakten.

In tegenstelling tot de openingsmatch was Rapide nu wel direct bij de zaak en legde enkele collectief goed uitgevoerde aanvallen op de mat. Dimitri De Maeyer liftte de bal over de thuisverdediging en Peter De Pauw kende geen genade (10’). De bezoekers bleven druk zetten al knalde Putteman een moeilijke voorzet in de wolken (16’). Pieter-Jan Haegeman zocht en vond het hoofd van Jens Verroken en op de lijn tikte Lendert Putteman het leder tegen de touwen (17’). De bezoekers op rozen en Lochristi moest herbronnen. Aan het halfuur kopte Wesley Van Audenaerde een vrije trap naast. Na een hoekschop haalde Dieter Malfait een kopbal van dezelfde Van Audenaerde van onder de lat (33’). Even later vloog een afwijkend schot van Dominique De Waele nipt over. Op slag van rust verlengde De Waele een voorzet net naast.

Ook na de pauze zorgden de bezoekers voor het eerste gevaar. Een loeier van De Pauw ging een metertje over en Kevin Janssens kopte een voorzet van Nils Van Delm in duikvlucht naast (51’). Lochristi nam over maar Malfait was attent op een schot en een kopbal van De Waele (64’). Aan de overzijde trapte Janssens een knappe doorsteekpas van Yannick Van Impe over de kruising (66’). De thuisploeg bleef de aansluitingstreffer najagen al knalde Tom Ponnet voorlangs (69’). De snelle Kim Reybrouck bediende De Waele maar ook hij verlengde de bal voorlangs (72’). Lochristi moest even gas terugnemen en toen Kevin Janssens een voorzet van De Pauw mooi meesleepte was Glenn Baert opnieuw kansloos (81’).

Volgende zaterdag is Lochristi te gast in Maldegem. Zondag gaat Rapide op bezoek bij Zelzate.

Rapide Lebbeke: Malfait, De Maeyer (34’ De Saedelaere), Rusabana, De Visscher, Van Delm, Haegeman, Putteman, De Pauw (84’ Wauters), Verroken (65’ Van Impe), De Ridder, Janssens

SK Lochristi: Baert, De Schoenmacker, Van Audenaerde, Reybrouck, Degrande, Ponnet, Mertens, Van de Velde (58’ Stevens), Helderwert, De Maesschalck, De Waele

Doelpunten:10’ De Pauw 0-1, 17’ Putteman 0-2, 81’ Janssens 0-3

Kaarten: geel: 69’ Van Delm

Scheidsrechter: Niels De Ruyck

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (1)

Nieuwste reacties