Racisme reden van vertrek

Leander Mespreuve
| 98 reacties
Racisme reden van vertrek
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Boateng hield oorspronkelijk de lippen stijf over zijn transfer naar Schalke04. Peter Peters, financieel directeur bij "Die Königsblauen" liet er geen twijfel over bestaan. "Hij is Italië ontvlucht wegens racisme in het Italiaanse voetbal".

Anderhalve week geleden maakte de Ghanees geruisloos de overstap van Milan naar het Ruhrgebied. Nochtans had hij enkele dagen daarvoor twee doelpunten gescoord in de return tegen PSV waardoor de Rossoneri zich kwalificeerde voor de groepsfase van de Champions League.

Boateng had bij voorzitter Berlusconi een transferverzoek ingediend wegens de aanhoudende racistische opmerkingen aan zijn adres. Zo stapte hij begin januari van het veld na een resem wansmakelijke opmerkingen. Enkel wanneer de kwalificatie een zekerheid was, kon de Ghanees met Duitse roots vertrekken, verzekerde de Italiaanse mediamagnaat.

Boateng is lang niet het enige slachtoffer van racistische spreekkoren. Ook superspits Mario Balotelli krijgt regelmatig racistische verwijten naar het hoofd geslingerd. Ondertussen is Boateng uitgegroeid tot het symbool van de strijd tegen racisme in het voetbal.  “Het grote probleem met racisme is dat er geen vaccin tegen bestaat”, aldus de kersverse Schalke middenvelder.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties