Komen investeerders in tweede klasse in de problemen?

Timothy Collard
Timothy Collard
| 30 reacties
Komen investeerders in tweede klasse in de problemen?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De laatste jaren vinden meer en meer buitenlandse investeerders hun weg naar de Belgische voetbalvelden. Onder meer Antwerp en Eupen zijn (deels) in handen van een buitenlander en doen het mede daardoor prima in tweede klasse. De KBVB overweegt nu echter stappen daartegen.

“De KBVB is bezorgd over deze materie en is er ook daadwerkelijk mee bezig”, aldus woordvoerder Stefan Van Loock aan Gazet van Antwerpen. “Met de FIFA hadden we zelfs al een vergadering over dit onderwerp achter de rug. Zij zijn van plan om hier duidelijke en eenvormige regels op te leggen. We wachten voorlopig de officiële communicatie af, maar kunnen tot dan weinig actie ondernemen.”

Niet alleen de KBVB wil snel werk maken van de zaak, ook Guido De Croock (voorzitter van de Nationale Liga) hoopt dat er snel stappen worden ondernomen. “De investeerders van vandaag stappen niet meer met een emotionele band in een club, zoals dat in het verleden wél het geval was.”

"Als ze interesse verliezen, dan laten ze club vallen als een baksteen"

“Hun hoofddoel is vooral winst maken. Als ze later hun interesse in de club verliezen of ze willen een grotere uitdaging aangaan, dan laten ze die club mogelijk als een baksteen vallen. Het zou daarom niet slecht zijn om de eigendomsvoorwaarden in de licentievoorwaarden op te laten nemen”, besluit de voorzitter.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties