Dury wikt en weegt: "Tevreden van transferperiode"

Dury wikt en weegt: "Tevreden van transferperiode"
Foto: © SC

Volg Zulte Waregem nu via WhatsApp!

Zulte Waregem verloor met Delaplace en Berrier enkele sterkhouders, maar het kon Malanda en Hazard een jaartje houden en wist zich op de slotdag van de transferperiode nog te versterken met een viertal nieuwelingen. De coach wikt en weegt de selectie en is tevreden.

Aernout Van Lindt in Waregem

“Als er een aantal mensen is het logisch dat je dat opvangt met een aantal nieuwelingen. Vorig jaar moesten we ook 4-5 nieuwkomers in de groep integreren. We hebben er voor gekozen om te anticiperen op het einde van de transferperiode. Voor een club als Zulte Waregem zijn dan de beste zaken te doen”, oordeelt Francky Dury.

OUT

Een aantal spelers zijn weg bij Essevee. Naast spelers als Hinostroza, Lendric en Trajkovski vertrokken er ook enkele sterkhouders. De coach neemt de vertrekkers en de nieuwelingen door.

Delaplace: “We wisten dat hij einde contract was en dat het moeilijk zou zijn om hem te houden. Dat is uiteindelijk niet gelukt, maar dat lag boven onze mogelijkheden.”

Berrier: “Ik wou hem houden. Franck wou een salarisverhoging en ik wou er alles aan doen om hem nog enkele maandjes bij ons te houden en de fans doen genieten, maar dat was uiteindelijk niet mogelijk. Er was ook wat onzekerheid omtrent zijn plaats in de basis, dat speelt ook mee in een verhaal om iemand te overtuigen.”

Leye: “Er was een teneur dat hij zou gaan vertrekken en uiteindelijk is hij hier nu toch nog, maar zijn we hem wel maanden kwijt door een contactblessure. Dat is heel jammer voor iedereen. Voor hem zelf, maar ook voor de club en voor de kleedkamer.”

“Leye ligt heel goed in de groep. De jongeren kijken enorm naar hem op en daar kon hij een leidersfiguur voor zijn, maar ook bij de ouderen in de groep was hij graag gezien. Berrier en Leye samen, daarmee zijn we wel dertig doelpunten kwijt. Vergeet dat niet”, aldus de coach.

IN

Maar er is de laatste week - naast eerder al Duplus - nog heel wat moois in de plaats gekomen aan de Gaverbeek. “We hebben behoorlijk goed geanticipeerd en we hebben een mooie, goede groep op dit moment. Of we ergens de beste zijn, dat moeten we bewijzen op het veld.”

Kums: “Ik was al heel lang met hem bezig. Het was wat moeilijk met Heerenveen, maar uiteindelijk speelde hij er wat minder de laatste tijd en het kan een heel nuttige speler zijn. Voor mij sluit hij qua profiel het dichtste aan bij Delaplace en hij is al bij al nog jong.”

N’Diaye: “Hij is de laatste weken heel sterk bezig op training. Met Kums, Skúlason, N’Diaye en Malanda hebben we de concurrentie op die positie zeker kunnen aanscherpen. Dat is leuk.”

Caceres: “Ik zag van hem al werkkracht en collectiviteit. Hij weet zich goed te plaatsen in de box en kan dus centraal spelen. Hij heeft niet echt hetzelfde profiel als Leye, maar kan wel op dezelfde plaats spelen als hem.”

Sylla: “Een speler waarvoor mensen naar het stadion zullen komen, dat type. Heel vinnig als flankspeler, maar kan – zoals Jens Naessens – ook helpen in de spits.”

Formose Mendy: “Crimi, Hazard en Malanda waren heel lovend over hem. Voor een club als Zulte Waregem is zo iemand een opportuniteit om te nemen. Hij is een heel positief persoon, iemand waar ik graag mee zal werken. Hij moet nog leren, maar is amper 19 dus er is zeer veel marge.”

Er is ook nog een andere nieuwkomer - Mehdi Tarfi - bij Zulte Waregem. Hij geeft morgen hier op Voetbalkrant.com zijn bevindingen mee van de eerste week Zulte Waregem. We laten Francky Dury later op het weekend overigens ook nog aan het woord over het duo Hazard/Malanda en over de wedstrijd tegen Racing Genk op zondag.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties