"Malanda en Hazard moeten aan eind van seizoen kunnen kloppen op de deur van Wilmots"

"Malanda en Hazard moeten aan eind van seizoen kunnen kloppen op de deur van Wilmots"
Foto: © SC

Zulte Waregem gaat vanavond op bezoek bij Racing Genk op zoek naar een nieuwe driepunter. Belangrijke pionnen in het raderwerk van Francky Dury zijn Junior Malanda en Thorgan Hazard. Dat beseft de coach maar al te goed.

Aernout Van Lindt in Waregem

"Malanda en Hazard waren prioriteit nummer 1 en 2 binnen de club om nog een jaartje te houden. Ik zei ook aan beiden om te blijven. Ze doen hun deel bij de Belgische beloften en willen bij de WK-selectie. Door bij Zulte Waregem te blijven en veel te spelen kunnen ze aan de deur van Wilmots keer aankloppen op het einde van het seizoen", aldus Dury.

“Of Wilmots zal opendoen, dat weet ik niet. Maar ze zijn nu alvast op de goede weg, vind ik. Ze werken aan hun carrière en dit jaartje hier nu bij ons extra is belangrijk. Daarna mogen ze weg, want na twee jaar bij ons hebben ze bij Zulte Waregem alles geleerd wat we hen kunnen leren.”

"Identiteit vinden"

“Ze hebben ook beiden gedaan wat van hen werd gevraagd vorig seizoen. Malanda kon overweg op de positie 2, 3 en 6 en we wouden hem specifiek op een plaats uitspelen. Dat heeft hij heel goed opgepikt.”

“Voor Thorgan Hazard was het belangrijk om vorig jaar zijn identiteit te vinden. Hij mocht niet langer te boek staan als de broer van Eden, maar gewoon als zichzelf. Ook die doelstelling is gelukt, zoals eigenlijk iedereen vorig jaar zijn doelstelling heeft gehaald.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties