Reactie Uitblinker Mboyo: "Ik begrijp het systeem nu beter"

Robby Morren
Robby Morren
| 0 reacties
Uitblinker Mboyo: "Ik begrijp het systeem nu beter"
Foto: © SC

Mboyo deed de fans op de Genkse tribunes zondag voor kirren van plezier. De aanvaller eiste een glansrol op met twee doelpunten en twee assists. "Ik wil het vertrouwen dat ik van de club krijg, teruggeven op het veld", vertelt de aanvaller aan onze redactie.

Door Robby Morren

Wat is belang van deze overwinning?

"Deze overwinning is belangrijk voor het moraal in de groep en ook voor het vertrouwen. Onze vorige wedstrijden speelden we ook wel goed maar toen slaagden we er niet in te winnen. We wilden heel graag winnen tegen Zulte Waregem en dat hebben we ook gedaan."

Was dit de prestatie die Genk nodig had?

"De manier waarop we voetbalden was uitstekend. We scoorden vijf doelpunten, we creëerden veel kansen en er zat spektakel in de wedstrijd. Dik kan ons bevrijden. We hadden een match nodig die voor de déclic kon zorgen en dat zou deze wel eens kunnen zijn."

Een minpunt is wel dat er weer defensieve fouten werden gemaakt waardoor jullie doelpunten incasseerden.

"Er gebeuren nog foutjes maar we zijn een groep, we moeten niet met de vinger wijzen naar de verdedigers. Alle linies moeten ervoor zorgen dat het systeem goed functioneert. We hebben gereageerd met vijf doelpunten en wie het meest scoort wint. Zo eenvoudig is dat. Als we fouten maken maar toch meer scoren dan de tegenstander, is er geen probleem."

Was dit je beste wedstrijd voor Genk?

"Ja, dat vind ik wel. Toen ik hier aankwam, had ik een beetje tijd nodig om me aan te passen. Nu gaat het stilaan beter. Ik begin het systeem beter te begrijpen, wat de coach wil en hoe de spelers rondom mij voetballen. Dit was tot dusver mijn beste wedstrijd maar ik hoop dat dit niet de laatste wedstrijd zal zijn die ik op dit niveau speel. Ik wil het vertrouwen dat de club in mij stelt, teruggeven op het veld."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties