Interview "Wonnen op tactiek van Gent"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 2 reacties
"Wonnen op tactiek van Gent"
Foto: © SC

Zarko Tomasevic voelt zich meer en meer op zijn gemak bij KV Kortrijk. De Montenegrijn integreerde zich goed en staat de laatste weken ook in de basis. Voetbalkrant.com zocht hem op voor een stand van zaken.

De ex-speler van Nacional en Partizan paste zich intussen goed aan het leven in Kortrijk aan. "Ik voel me goed, Kortrijk is een leuke stad. Vanaf dag één was iedereen, van de technische staf tot de spelers, erg goed voor mij. Nu moeten we enkel blijven winnen, dan is het helemaal perfect."

De innemende Montenegrijn viel in het begin wel naast de ploeg. "Ik speelde niet, maar wachtte geduldig mijn kans af. Nu mocht ik al vier wedstrijden op rij spelen. Ik greep mijn kans, maar nu moet ik elke wedstrijd aangrijpen om beter te worden. Ik leer nog elke dag bij op training. Als ik blijf spelen, hoop ik dat ik blijf verbeteren."

Vooral in de wedstrijd tegen Gent presteerde Kortrijk sterk. "We wonnen omdat we tactisch erg goed waren. We scoorden drie goals en konden er volgens mij nog meer maken."

"In Portugal speelden we veel defensiever"

Toen speelde het met drie achterin, geen nieuwigheid voor Tomasevic. "In Portugal speelde ik in die vier jaar ook vaak met drie centrale verdedigers. Het was voor mij dus geen aanpassing. In de wedstrijden tegen grote ploegen als Porto, Benfica en Sporting was dat nodig. Het systeem in Portugal was wel veel defensiever dan wat we met Kortrijk lieten zien tegen AA Gent."

Naast kapitein Pavlovic, Ivan Santini en Tomasevic zelf, kwam er nu een vierde speler uit de Balkan bij. Ze kunnen dus beginnen kaarten in Kortrijk. "We klitten samen omdat we dezelfde taal spreken. Het is makkelijker om te communiceren. Al proberen we ook met de Fransen en Belgen te praten om wat van de talen te leren. Of we binnenkort dit interview in het Nederlands kunnen doen? Dat denk ik niet (lacht)."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties