Reactie Clement: "Aanwezigheid Preud'homme cruciaal"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 7 reacties
Clement: "Aanwezigheid Preud'homme cruciaal"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Philippe Clement beleefde een leuke namiddag. Club Brugge stoomde onder zijn leiding als een hogesnelheidstrein voorbij een aftands Brussels locomotiefje. "Ik wil niet alle pluimen op mijn hoed steken", aldus de interim-coach.

Cédric De Volder in Brugge

Vorig jaar beleefde Philippe Clement een horrordebuut als T1 van Club Brugge. De ex-verdediger ging – na het ontslag van Georges Leekens -  in het Astridpark immers met 6-1-onderuit. Anno 2013 heeft Clement zijn revanche beet. De interim-coach transformeerde blauw-zwart in een moordmachine. De 4-0-cijfers op het scorebord zijn geeneens overdreven.

“Ik heb met die nederlaag van vorig jaar in het achterhoofd gezeten”, bekent Clement. “En net daardoor ben ik vandaag extra fier op de ploeg. Ook de fans verdienen een vermelding. Al van voor de partij was de sfeer in het stadion fantastisch. Club Brugge kan nu bouwen op deze prestatie.”

"Juan Carlos Garrido niet vergeten"

Toch weigert de voormalige verdediger alle pluimen op zijn hoed te steken. “Stephane Van der Heyden verdient evenveel lof als mij. Bovendien wil ik ook Juan Carlos Garrido niet vergeten. Hij liet ons een uitstekende ploeg na. Anders is het onmogelijk om op twee dagen tijd zo’n prestatie in elkaar te botsen. En toegegeven: ook de aanwezigheid van Michel Preud’homme was cruciaal.”

De naam is eruit: Michel Preud’homme. In welke mate was de nieuwe veldheer betrokken bij de wedstrijd? “Ik heb met Michel gepraat rond het plan dat ik in mijn hoofd had zitten”, besluit Clement. “Hij wilde bovendien zo snel mogelijk op de hoogte zijn omtrent het reilen en zeilen binnen de spelerskern. Of ik hem wil vergelijken met Garrido? Nee, daar doe ik niet aan mee.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties