Club Brugge evenaart 43 jaar oud record

Timothy Collard
Timothy Collard
| 12 reacties
Club Brugge evenaart 43 jaar oud record
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Club Brugge boekte gisteren een knappe 4-0-zege tegen de rivaal uit Brussel. Slechts twee keer eerder slaagde blauw-zwart er in om Anderlecht zo een tik uit te delen. De laatste keer dateert bovendien al van maar liefst 43 jaar geleden.

In het seizoen 1925-1926 won Club ook met 4-0 van paars-wit, maar de laatste keer was in oktober 1970. Toen speelde blauw-zwart zijn thuiswedstrijden nog in ‘De Klokke’ en Club-boegbeeld Raoul Lambert was van de partij.

De voormalige aanvaller van blauw-zwart tekende voor een doelpunt, terwijl de inmiddels overleden Johnny Thio een hattrick scoorde. “Veel herinner ik mij niet van die wedstrijd”, aldus Lambert aan Het Laatste Nieuws.

“Ik weet wel nog dat de sfeer toen ook uitzonderlijk was. In ‘De Klokke’ kon er zoveel volk binnen als in Jan Breydel, maar omdat het een kleiner veld was en de mensen op de pilaren en naast de tribunes kropen, was er altijd veel ambiance. Al vond ik de sfeer nu zelf nog iets beter. Daar zal Preud’homme wel voor iets tussenzitten.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties