Nabeschouwing: Spektakelweekend in Belgacom League

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 3 reacties
Nabeschouwing: Spektakelweekend in Belgacom League
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In de Belgacom League worden de maskers stilaan afgenomen. De tweedeklassers zijn inmiddels acht speeldagen ver en er lijkt zich zowaar een play-offscenario af te spelen. Hoe zit het met Moeskroen- Péruwelz, Antwerp FC en co?

We zijn acht speeldagen ver en er vormt zich stilaan een kloof tussen de eerste zes teams – is de Belgacom League jaloers op POI? – en de overige tweedeklassers. Moeskroen-Péruwelz blijft afgescheiden aan de leiding. KAS Eupen volgt op vijf punten, maar telt een wedstrijd minder.

Momenteel delen STVV en Westerlo de zilveren stek. Beide traditieclubs hebben hun start niet gemist en zijn nog steeds ongeslagen. Ook afgelopen weekend bleken Boussu Dour en WS Brussels een maatje te klein, terwijl Antwerp FC dan weer geen genade kende met Wezet. RWDM Brussels sluit de top zes dan weer af met zestien wedstrijd uit acht wedstrijden.

Onderaan slaagden enkel Lommel United en Heist erin om punt(en) te sprokkelen. Eerstgenoemde pakte de volle buit tegen Eendracht Aalst. Opvallend: het was de eerste zege van het seizoen voor de groenhemden. Heist hield het dan weer op een 2-2-gelijkspel op het veld van Tubize, terwijl Hoogstraten VV en Geel verloren.

De Belgacom League zorgde  de afgelopen dagen bovendien voor spektakel. In elk stadion – Stayen is bij deze de uitzondering – kregen de toeschouwers immers minstens drie doelpunten voorgeschoteld.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties