Opmerkelijk: het weekend van de vier goals

Timothy Collard
Timothy Collard
| 2 reacties
Opmerkelijk: het weekend van de vier goals
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het leek wel alsof verschillende topclubs het dit weekend hadden afgesproken: "jongens, laten we exact vier doelpunten scoren". Het was opmerkelijk, want zowel Manchester City, Bayern München en Barcelona boekten kinderlijk eenvoudige zeges en scoorden steevast vier keer.

Niet enkel de topclubs legden er dit weekend vier in het mandje. Ook heel wat andere teams tekenden voor een klinkende overwinning waarbij ze vier keer raak troffen. Het begon eigenlijk vrijdagavond al: Borussia Mönchengladbach luidde het weekend feestelijk in tegen Braunschweig met… 4-1.

Een dag later deden Leverkusen (1-4-winst bij Mainz) en Bayern München niet onder. De troepen van Pep Guardiola wonnen op bezoek bij Schalke met 0-4.

Barça en Real volgen

Ook in Spanje was vier doelpunten scoren een must voor de kleppers. Barcelona legde er zaterdagavond al vier in het mandje tegen Rayo Vallecano (0-4). Real Madrid kon zoals verwacht niet achterblijven en scoorde ook vier keer tegen stadsgenoot Getafe (1-4).

Ook City doet niet onder

In Engeland besloot ook Manchester City maar deel te nemen aan het festival van de vier goals. Slachtoffer van dienst van stadsgenoot Manchester United, dat met de billen bloot ging in het Etihad Stadium. Het werd uiteindelijk 4-1 in de Manchester Derby.

België en Nederland

Ook in België en Nederland besloten enkele teams het voorbeeld te volgen van de Europese topploegen. In eigen land versloeg Club Brugge Anderlecht met 4-0, terwijl ook Zulte Waregem de netten vier keer deed trillen tegen OHL (4-2).

Van de Jupiler Pro League trekken we richting de Eredivisie, waar PSV gehakt maakte van Ajax en er eveneens vier in het mandje legde (4-0). Ook Groningen tekende voor vier rozen tegen RKC: 4-1.

Zelfs Rusland en Turkije van de partij, Italië ligt dwars

Zelfs in Rusland werd er deelgenomen. Het Zenit van Axel Witsel en Nicolas Lombaerts prijkt na een 0-4-overwinning op het veld van Rostov bovenaan de rangschikking. In de Ligue 1 nam ook het Nice van Christian Brüls deel (4-0 tegen Valenciennes).

En jawel, ook in Turkije tekende Fenerbahçe voor een klinkende 4-0-overwinning tegen Elazigspor. Enkel in Italië was men niet op de afspraak: geen enkel team scoorde vier doelpunten, al maakte Inter er wel een feestje van door zeven keer te scoren tegen Sassuolo.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties