Fernandez: "Elke coach heeft houdbaarheidsdatum"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 8 reacties
Fernandez: "Elke coach heeft houdbaarheidsdatum"
Foto: © SC

Volg KAA Gent nu via WhatsApp!

Het is al een tijdje heet onder de voeten van Gent-coach Victor Fernandez. Een overwinning op Leuven is een must want intussen duiken in de media reeds de namen van mogelijke opvolgers op.

Sander De Graeve in Gent

Onder meer de naam van Ariel Jacobs viel al, maar dat stoort Fernandez niet. "Kijk, ik ben een heel gelukkig man. Ik kan mijn job, die ik erg graag doe, met passie uitvoeren. Daarbovenop word ik goed betaald. Al de rest is niet belangrijk, mijn enige zorg is dat ik mijn werk goed doe, met plezier én met steeds het doel om te winnen. Met die randzaken hou ik me niet bezig, anders word ik zot."

Over zijn toekomst legt hij de link met de journalisten. "Als jullie nu goeie stukken schrijven of goeie programma's maken, verwachten jullie toch ook niet dat je werk binnen zes maand plots slecht gaat zijn. Als coach focus je altijd op je werk en hoop je dan dat het goed gaat. In de voetbalwereld hebben alle trainers een houdbaarheidsdatum. Je weet dat het op een dag gedaan zal zijn. Ik ken geen enkele trainer die een eindeloze loopbaan heeft."

"Waarom zouden onze doelstellingen niet meer haalbaar zijn? We staan maar één punt van Genk en drie van Anderlecht"

Voor het seizoen gaf hij aan dat Gent bij de bovenste vier moest eindigen. Daar houdt hij aan vast. "Dat staat ook in mijn contract, dat we bovenaan moeten meedraaien. Waarom zou dat niet meer mogelijk zijn? We staan één punt van Racing Genk en drie van Anderlecht. Die coaches zeggen toch ook nog niet dat het kampioenschap halen onmogelijk is? Er zijn nog veel punten te verdelen."

De concurrenten spelen momenteel wel beter dan AA Gent. "De strategie is om eerst in play-off I te geraken. Daarna is veel mogelijk. Anderlecht stond vorig jaar een heleboel punten voor op Club Brugge. In de laatste twee speeldagen kon Club toch nog kampioen worden. Zij die boven ons staan halen momenteel een hoger niveau, zij die onder ons staan spelen zwakker."

"Ik zou graag het puntenaantal van Standard hebben, maar we hebben momenteel moeilijkheden om de nieuwe spelers in te passen. We kunnen fantastisch spelen, zoals 20 minuten op Anderlecht en die helft op Brugge, maar we kunnen het nog geen hele match volhouden. De kwaliteit is er wel, anders zouden we met momenten zo niet kunnen spelen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties