Reactie Fernández: "Ploeg is niet dood"

Marc Van Den Noordgaete
| 48 reacties
Fernández: "Ploeg is niet dood"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

AA Gent-trainer Victor Fernández heeft met zijn ploeg niet kunnen winnen op OHL, maar vond de Buffalo's wel hun beste match spelen sinds lang. De Spanjaard lijkt zijn hachje niet echt te hebben gered, maar beklemtoonde dat de competitie nog lang is en bedankte de supporters voor hun steun.

Marc Van Den Noordgaete in Leuven

"We hebben een goede wedstrijd gespeeld, het was een tijdje geleden dat we nog eens vlotte combinaties lieten zien", analyseerde Fernández tijdens de persconferentie na de wedstrijd. "We kregen ook zes zuivere kansen, waarvan er twee op de lat belandden en ook nog een doelpunt van Privat werd afgekeurd. Die fase wil ik nog wel eens zien."

Eén puntje is te weinig

"De thuisploeg was dus verplicht om alles uit de kast te halen, maar scoorde wel uit zijn eerste echte kans. Dan was ons elan wat gebroken en maakten de Leuvenaars het bijna nog af ook. Maar ik ben wel heel tevreden over de prestatie van mijn spelers, al is één puntje uiteraard wel te weinig", had Fernández het over de wedstrijd zelf.

Marathon

De Buffalo's haalden uit de laatste drie ontmoetingen wel 2 op 9, te weinig voor een club die play-off I-ambities koestert. Met de komst van Racing Genk volgend weekend moeten er dus punten worden gepakt, al wil Fernández niet horen van druk. "De competitie is geen sprint van 100 meter, maar wel een hele marathon", klonk het. "Er zijn nog veel punten te pakken en ik ben ervan overtuigd dat Gent dat nog zal doen."

Supporters

Van druk op zijn eigen persoon wil de Spanjaard al helemaal niet horen, al beseft hij wel dat die er is. "De supporters zijn echter achter ons blijven staan, ik bedank hen daarvoor. Zij hebben gezien dat de ploeg helemaal niet dood is. Wat er verder gebeurt, bepaal ik echter niet zelf", laat de geplaagde coach in het midden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties