Reactie Praet: "Na rust getoond wat Anderlecht waard is"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 43 reacties
Praet: "Na rust getoond wat Anderlecht waard is"
Foto: © SC

RSC Anderlecht won vanmiddag met 2-0 van Lierse SK. Na een zwakke eerste periode was het Dennis Praet die de dans ging leiden in het Astridpark. "In de Champions League zullen we uit een ander vaatje moeten tappen", beseft de middenvelder.

Cédric De Volder in Anderlecht

RSC Anderlecht ging rusten onder een fluitconcert van het paars-witte publiek. Na de rust zag het Astridpark een volledig andere landskampioen. De magische streken van John van den Brom? “De coach heeft ons gezegd dat we zonder schrik moeten voetballen”, vertelt Dennis Praet. “Waaraan die zwakke eerste periode te wijten is? Ja, dat is inderdaad een goede vraag. (lacht) Het belangrijkste zijn nu die drie punten. We hebben na de koffie getoond wat Anderlecht waard is.”

Champions League-niveau kon je die tweede helft nochtans bezwaarlijk noemen. Nochtans komt Olympiakos woensdag op bezoek in Brussel. “Geen topniveau? Dat zullen we dan wel zien”, knipoogt de middenvelder. “Al zullen we in de eerste helft zeker uit een ander vaatje moeten tappen. Vanaf de eerste minuut agressief voetballen is de opdracht.”

"Woensdag uit ander vaatje tappen"

De Leuvenaar tekende in de slotfase voor het tweede doelpunt. Het was duidelijk dat hij de opdracht had meegekregen om de vuisten van Nathan Goris op de proef te stellen. “Ik ben tevreden met mijn prestatie na rust. Eigenlijk deed iedereen het goed. Het is mijn bedoeling om meer aanwezig te zijn in een wedstrijd en nog meer voor doelgevaar te zorgen. In dat opzicht ben ik tevreden met mijn doelpuntje.”

De Nederlandse veldheer van RSCA – die bovendien een flesje rode wijn verdiende aan deze overwinning – greep terug naar een 4-3-3. De voorbije weken viel Praet naast de basiself. Kan Anderlecht wel met Praet en Aleksandar Mitrovic in de basis spelen? “Daar ben ik eigenlijk niet mee bezig”, besluit de jongeling. “De coach beslist het systeem en daar hebben de spelers weinig over te vertellen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties