Reactie Berthelin: "Hield de voorbije tien jaar wel meer de nul"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 3 reacties
Berthelin: "Hield de voorbije tien jaar wel meer de nul"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KV Oostende pakte afgelopen zaterdag de eerste driepunter sinds haar terugkeer in de Jupiler Pro League. Cédric Berthelin blikt alvast met een goed gevoel terug op de voorbije week. "Als we de wedstrijd tegen Charleroi verloren hadden, zou het enorm moeilijk geweest zijn."

Cédric De Volder in Oostende

KV Oostende staat opnieuw onder de mensen. The Kustboys verdubbelden met de driepunter tegen Sporting Charleroi hun puntenaantal. Cédric Berthelin was dan ook niet de enige die na afloop stond te glunderen. “Wat een week!”, aldus de doelman(nentrainer) van KVO. “We speelden dan wel geen superwedstrijd, maar dat is eventjes van geen belang.”

De thuiswedstrijd tegen de Zebra’s werd vooraf aangekondigd als ‘van levensbelang’. “Als we de partij verloren hadden, zou het enorm moeilijk geweest zijn om dit seizoen nog iets goed te maken. Net daarom was het onderwerp de voorbije week ook enorm delicaat. Zelf kreeg ik eigenlijk weinig ballen, maar de stress in de slotminuten was ondraaglijk.”

"Als trainer drink je gemakkelijker een pintje"

Berthelin – die nota bene in een fluogele outfit stond te keepen – slaagde er dan ook nog eens in om voor het eerst de nul te houden. Een extra beloning? “Ik hield de voorbije tien jaar wel nog een paar keer de nul. (lacht) Of ik schrik wilde inboezemen met mijn fluogele outfit. Ik heb de voorbije jaren alle kleuren van de regenboog gedragen. Al stelde onze materiaalman me voor om een bijpassend broekje te dragen. Ik heb wijselijk gepast.”

De 37-jarige Berthelin – die als keeperstrainer Nicaise Kudimbana uit doel speelde – oogt nog steeds messcherp. “Nochtans ben ik recent zo’n zes kilo afgevallen. Als trainer drink je al eens snel een pintje of pik je een snoepje van de kinderen. Het was dus nodig om opnieuw in vorm te komen. Ik vrees dat Frederik Vanderbiest in het andere geval aan mijn premie zou zitten.” (lacht)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties