Reactie Ruytinx: "Lef om te voetballen ontbrak"

Marc Van Den Noordgaete
| 0 reacties
Ruytinx: "Lef om te voetballen ontbrak"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Bjorn Ruytinx sleepte voor OHL een punt uit de brand tegen AA Gent, voor de derde keer dit seizoen deed hij een match kantelen. El Toro stelde echter vast dat zijn ploeg niet durfde voetballen, terwijl die daar wel de kwaliteiten voor heeft.

Marc Van Den Noordgaete in Leuven

De 33-jarige spits stond voor het eerst dit seizoen aan de aftrap. "Tegen Lokeren lukte ik al de winninggoal en tijdens de bekermatch in Visé deed ik de match kantelen. Ik vond dan ook dat ik mijn kans verdiende", aldus El Toro, die met Jovan Kostovski in de vuurlijn stond en op de flanken werd gesteund door Mohamed Messoudi en Alessandro Cerigioni.

We durfden niet

Die opstelling deed het beste vermoeden, maar de thuisploeg koos in de eerste helft voor de lange bal. De vier offensieve spelers stonden dus op een eiland, helemaal niet naar de zin van Ruytinx. "Het deed me denken aan ons eerste jaar in eerste klasse, toen ontbrak ook het lef om te voetballen", klonk het. "We kunnen het nochtans, maar durfden het niet."

Geen polemiek

De oude krijger zorgde desondanks knap voor de 1-1, en is met zijn twee competitietreffers de enige van de vier centrumspitsen die de weg naar het doel vindt. Toch wil hij van geen polemiek horen. "Als je ziet hoe Kostovski zich te pletter werkte en in de slotfase op de deklat kopte, weet je dat hij de ban zal breken. Net als Ogunjimi en Cerigioni overigens. Zij hebben meer scorend vermogen, ik werk eerder in functie van hen", besloot de Limburger.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties